E, ovako treba... > Plovila
Potraga za Ladjom - Podgorka
Kapetan:
Ajde da pokusamo da saznamo nesto ovoj ladji, prijatelji iz Hrvatske je sluzio vojni rok na njoj pa ga zanima sta je sa njom i da li jos plovi ...
Radi se o ladji Podgorka evo i par slika i textova
"Danas 15.2.2007. je u Arsenalu počeo remont "Podgorke" alias "Lovčenke". Brodu je skinut jarbol i podignut je iz mora na sinhro lift, te spremljen pod veliku nadstresnicu. Budući da je ovdje većina stvari kada je Arsenal u pitanju u završnoj fazi raspada, "Cofis" je privatno angažirao nekoliko starih iskusnih Arsenalovih camacara i brodograditelja u drvu da počnu kako kažu, temeljitu obnovu ovog legendarnog broda."
captjerry:
Mislim da sve te info mozes da dobijes na www.paluba.info forumu...oni se bave iskljucivo vojnim brodovima ( i ostalim vojnim plovilima, vozilima, naoruzanjem...)...siguran sam da je u nekoj temi vec bilo govora o toj jedrilici, da sam je procitao ali ne mogu sad da trazim, malo sam u guzvi :)...ajd, pa javi sta si uradi...poz
captjerry:
sad videh tvoju por...:)...pozz
Gorio:
Ima ovakvo isto korito,stoji na suvom.Na bezaniji,kada se tosinim bunarom produdi na bezaniju,pa pravo u vinogradsku ulicu i sa leve strane pri kraju ulice stoji takva ladja.
Kapetan:
ajd videcu ako budem u prolazu ja sam na karaburmi to je na skroz drugom delu grada :) ali ako budem isao ove nedelje slikacu..
gorio aj na google earth baci gde je to odprilike
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju