E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
WC NA BRODU
deda:
Ukoliko se montira obicna Baltik solja voditi racuna da se pred zimu izvuce sva voda iz nje ili je , bas , napuniti antifrizom!!Ima obicaj da pukne ako ostane voda u njoj i zaledi se!!
zorter:
Begej, bas je tako kako si rekao. Ja se raspitujem za iskustva jer tek treba da postavim WC solju na metalno korito pa ne bih da prepravljam ako pogresno postavim.
Solja ide Baltic, to sam siguran i to sa vodokotlicem i el. pumpom koja ce ga puniti.
Jedino mi je muka oko te izlazne cevi sa klapnom kao na slici. I ja bih je postavio na vodenoj liniji jer mi je mnogo ruzno ako se vidi kako izlazi sadrzaj iz nje, a vrlo cesto ostaju tragovi na brodu, sto je jos ruznije a i tesko je za pranje.
Ja na Savi nemam leda koji dolazi sa reke. Pamtim da je Sava samo dve godine imala leda i to samo uz obalu. Na recnom toku, .....NIKAD.
A najverovatnije camac zimi i nece biti u Savi vec na nekoj prikolici u nekom dvoristu, posto nemamo marinu. Tako da me ne brine problem leda u odvodnoj cevi. Brinu me zmije i pacovi koji ce se uvuci u camac kad nisam tu a ne bih da provedem pola dana trazeci dokaz da li je nezvani posetilac usao u camac i ako jeste, gde se sakrio.
Ako jos neko ima slike svojih resenja odvoda otpadnih voda, molio bih da postavi da nadjem nabolje resenje.
deda:
Nije u pitanju led u reci nego led u solji!!Zar mislis da ces na spoljnih -5 stepeni imati plus u kabini!Oces ako ugradis parno grejanje!! :taunt:
BEGEJ:
--- Citat: deda 07, 05, 2011, 11:15:33 pre podne ---Ukoliko se montira obicna Baltik solja voditi racuna da se pred zimu izvuce sva voda iz nje ili je , bas , napuniti antifrizom!!Ima obicaj da pukne ako ostane voda u njoj i zaledi se!!
--- Kraj citata ---
Ispravno 100% ,najbolje lepo na kraju sezone oprati solju i ostaviti suvu ko "barut"
@Zorter, vodokotlic i pumpa obavezno to se podrazumeva. Ako nije kotlic visoko moze i kaljuzna potapajuca sa crevom koja se vadi i podigne iznad vode zimi zbog toga da nesto ne zamrzne.
Ukoliko napravis klapnu kao na slici nikada nemoze da ti prlja korito, zato sto je koso odrezano (moze i krace i manje da ti ne smeta) nema pranja i odrzavanja.
Za zmije i pacove ne brini ovde nemogu da udju, iz iskustva ti pricam, ako si podigao kako sam rekao. Ako nisi upamti da ce svaki pacov koji pliva u krugu od 200 metara uci u tu rupu koja je na samoj povrsini vode ili u vodi, "pogadja bez greske" :suicide: ili ovo ili brodski treceg resenja nema, jedino "sistem gelender" :lol: :nono: :drinks: :hi:
zorter:
@deda
U pravu si za taj led. Imao sam prilike da to vidim kod shuraka na ladji. Potpuno je osusio kotlic i solju ali je ostavio otvorena vrata od WC-a.
I sta se deslilo....
Nakon dva dana kad smo isli da obidjemo, dno solje je otpalo. Zasto?
Pa od leda. Sunce je kroz prozor grejalo solu a posto je prostor u kabini hladan i naravno pun vlage, stvarao se kondez koji se slivao na dno solje. Za dva dana je napravio "baricu" debljine 1cm i naravno u toku noci na mrazu (od -10 stepeni), je solja pukla po obodu "barice".
Za to znam, ali sam razumeo da se govorilo o zamrzavanju odvoda i potapanju ladje jer je, secas se, na slican nacin prosle godine potonuo splav na Savi ili Dunavu, ne secam se tacno gde je bio.
@Begej,
slazem se s tobom da na onaj nacin nece moci pacov da udje jer je vislje od vodene linije a pacov ne skace u vis. Zmija bi mozda usla ali pacov ne moze. Posto imas iskustva onda verujem da ni prljanje nije moguce mada sam mislio da ce do prljanja doci usled talasanja a ne direktno curenjem preko korita.
Samo mi molim te reci kako si postavio visinsku razliku dna solje i izlazne cevi. Sistem sifona mi je poznat ali sifon vec postoji u samoj solji. Ako je visina izliva 400mm, na kojoj je onda visini dno solje? Zar to vec ne predstavlja problem upotrebne visine WC-a. Slazem se da i muskarci treba da sede bez obzira koju nuzdu vrse, ali koja je onda visina WC kabine i koja je visina solje?
Sve su to pitanja koja deluju bezazlena i nevazna ali kad pocne da se radi i pravi WC, onda se dodje do raznih potpitanja tipa...... Sta sad?
Eto to su uglavnom "sitnice" koje me trenutno muce.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju