E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
WC NA BRODU
Kapetan:
i obavezno ovakve ventile nabavi
sale.m79:
A ako je klasicna solja u pitanju i fekalije idu pravo u dno camca kakav je onda problem
Kapetan:
--- Citat: sale m 07, 05, 2011, 08:50:07 pre podne ---A ako je klasicna solja u pitanju i fekalije idu pravo u dno camca kakav je onda problem
--- Kraj citata ---
problem je da jos nisam cuo za rupu na koritu koja je dobra... znaci te fekalije obicno idu preko neke cevke , problem dolazi posle godinu dve kada se pojavi led u toj cevi .... kazu da camci koji imaju taj problem tonu za 10-15 minuta kada led krene da se otapa...
BEGEJ:
Te cevi za odvod na taj nacin, rade ljudi bez iskustva i samograditelji koji misle kako bas oni sve znaju i da se nebi videla ta cev oni je postavljaju nize, odnosno dublje sto je kako kapetan kaze i najveca greska. Odvod takve vrste WC -a se po nekom propisu postavlja 400mm iznad vodene linije i pravi se klapna na njemu koja ne dozvoljava da se kroz cev zavlace razni "gosti", koji po pravilu zavrsavaju u unutrasnjosti broda bas kad nismo tu i onda naprave haos od enterijera. :suicide: evo kako sam to odradio odmah po kupovini prvog broda. Na svu srecu ovde se nije dogodilo potapanje, koje je neizbezno kod donje rupe. Naravno umesto elektrode stavlja se prohronski sraf 6mm i malo se podmaze sa grafitnom mascu. :good: :drinks:
BEGEJ:
--- Citat: zorter 06, 05, 2011, 21:06:13 posle podne ---Da ne otvaram novu temu....
interesuje me kako izvesti otvor za ispustanje sadrzaja WC solje, po uslovom da ne postoji fekalni tank.
Zanimaju me tri stvari:
1. da li otvor treba da bude sa bocne strane u visini vodene linije?
2. ili ispod camca, tako da nema vazdusnog prostora?
3. i kako ovaj otvor zastititi od moguceg ulaska nepozvanog gosta u vidu pacova ili zmije?
Koja su vasa iskustva?
Prednosti i mane oba nacina "izvoda" spoljne cevi.
--- Kraj citata ---
Neznam kako sam prevideo tvoje pitanje :suicide: Dobro nije ni bitno evo pokusao sam dati neki odgovor u postu iznad. Velika je razlika u ceni brodskog WC- a i Baltik , medjutim praktican je i bezbedan ako se dobro izvede taj odvod.
Nadalje bez obzira na razne sisteme i drobilice ovi koji imaju orginal brodske WC moraju voditi racuna da prilikom kupovine provijanta(hrane) za brod ne kupuju nista samo pastetu eventualno jogurt(dovoljno i previse za fi 20) :lol: Dok vlasnici WC-a sa tipa"Baltik" pozeljno da koriste kulen i sremsku kobasicu, ustvari nema ogranicenja, fi 100 je zakon. Gledao sam vise puta kada kapetani -vlasnici orginal "tipa brodski" strahuju od zapusenja koje se po pravilu desavaju kad je neko od gostiju nepravilno koristio jelovnik. :taunt: Zato ako imas uslove za Baltik ne razmisljaj, a kada dodju bolja vremena i zavedu reda, stavis plombu i kupis jedan hemijski mozes i u EU, a sa ovim moras imati i fekalni tank i neznam sta sve jos dodatnih troskova. :drinks: :hi:
PS:
Sve ovo odnosi se na metalne camce i brodove koji su u vecini na nasim rekama i sluze za duzi boravak na vodi.
Plasticni sem onih skupih ni nisu za neku duzu turu vec za "svrckanja" u lokalu, a njima WC ni netreba ionako koriste splavove vise nego camce. :suicide:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju