E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

WC NA BRODU

<< < (3/26) > >>

zorter:
Koju presostat pumpu? Imas li mozda njenu sliku. Ili je to obicna pumpa sa presostat prekidacem kao na ves masini.Nacrtaj malo semu ako mozes, ne mogu da zamislim gde ide drigi deo Y racve.
Inace se slazem da je WC najpotrbniji na brodu pogotovu ako su "mornari" deca i zena.

zorter:
Od ves masine nije problem pumpa (mada radi 220V) vec presostat koji iskljucuje na nekih 30cm vodenog stuba sto je kod masine oko 5-6 litara, pa nije upotrebljivo za kotlic.Probao sam i ne vredi.Preliva.Iako moze da se steluje, ne moze toliko koliko treba za kotlic.
Gde ima ovih pumpi da se kupi, i na kom naponu rade?

zorter:
Ok. HVALA ti na info. :good: :good:

marke:

--- Citat: zorter  13, 03, 2009, 16:23:09 posle podne ---Od ves masine nije problem pumpa (mada radi 220V) vec presostat koji iskljucuje na nekih 30cm vodenog stuba sto je kod masine oko 5-6 litara, pa nije upotrebljivo za kotlic.Probao sam i ne vredi.Preliva.Iako moze da se steluje, ne moze toliko koliko treba za kotlic.
Gde ima ovih pumpi da se kupi, i na kom naponu rade?

--- Kraj citata ---

Treba probati da se stavi plovak i mikroprekidac ili dva kontakta kao na noshi sto svira i elektronski prekidac za relej za pumpu. ima slicna sema i za automatsko ukljucenje brisaca kad pocne kisa.

A moze i sema za alarm kad ves masina poplavi slicno radi.

zorter:
Marke plovak vec postoji (onaj koji zatvara dovod vode) samo se montira mehanicki mikroprekidac. Resenje na vlagu (kao nosa koja svira ili brisaci) nije dobro jer bi onda pumpa mogla da se ukljuci i kad kotrlic orosi ili u vreme povecane vlage pred kisu (a vec je pun vode pa bi prelivao).Ovde treba da se pumpa ukljuci kad nestane vode a ne kad se "sonda" pokvasi jer ona radi kad je prespoji kap vode. Znam, moze preko relea da se obrne sistem paljenja ali onda je uvek nesto pod naponom (rele ili automatika) pa to nepotrebno vuce struju iz akumulatora, a i greje se.Ne znam da li sam bio jasan ali otprilike to je to.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju