Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Daljinske komande - telefleks
LSI:
Molio bih da mi neko sa iskustvom odgovori na sledeća pitanja:
1. Ako na plovilu postoji instalacija za daljinsko upravljanje za npr. Jamahu, da li je moguće koristiti istu instalaciju za Hondu, Suzuki ili bilo koji drugi tip vanbrodskog motora?
2. Da li je ovde od značaja i snaga motora ili ona nema uticaja na povezivanje?
Možda pitanja deluju smešno, ali šta raditi ako čovek ima instalaciju za motor, a odluči da proda plovilo bez motora? Da li novi vlasnik mora da kupi isti takav motor ili isti tip ali različite snage ili to sve nema veze i može da na instalaciju zakači bilo koji drugi motor?
Zoran:
Priključci za komande su skoro standardizovani.Tako da ako bi iskrsnuo problem,
mozda treba samo zameniti sam kraj na sajli.Ne bi trebalo da bude problema,jer
se polovni krajevi lako nadju.
Barba:
Sto se tice snage motora, to ne igra neku posebnu ulogu osim ako se radi o azdajama od 150KS. Sto se tice povezivanja, krajeve sajli mozes da nadjes, ali moze da se javi problem u hodu sajle za menjac, koji ne yamahinim komandama 701 ne moze da se podesava kao u slucaju gasa. Ja bar nisam nasao mogucnost.
kemppi:
Letos sam povezivao dvorucnu komandu i teleflex,na cetvorotaktnu Yamahu,kupio sam univerzalne i povezao bez problema,jer su originalne bile dosta skuplje.Ako motor ima onu cev sa navojem kroz koju se gurne poluga od teleflexa,trbalo bi da je ista tj.standardizovana,posebno za manje modele(do 50 ks)i one vece.Jedino se razlikuje povratna sipka,ali to svejedno moras kupiti uz ostale polugice i dodatke kada se prebacuje sa rucice na daljinske komande.
Kapetan:
kempi gde si kupio, koja je duzina i posto su ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju