Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Evo ga...

(1/2) > >>

Kapetan:
kao sto sam obecao evo ga podforum od Bezdana do Delte.... znaci sve sto znate o ovoj destinaciji iznesite ovde ...

ja cu naknadno otvoriti jednu temu koju cu zakljucati i praviti jednu vrstu daljinara ...

Zoran:
     Pitaj sve od Beograda do Adjidje.

Kapetan:
za pocetak sta je Adjidja ?

ono sto me kopka je papirologija na tom putu ...

Zoran:
    Adjidja je izlazak iz kanala dunav-crno more (Konstanca),koji osetno skracuje put.
    Sto se papirologije tice,sa nasom zastavom mozes na crno more,bez ikakve vize,
 ali ne mozes da pristajes uz obalu,i da izlazis.
    Trebao bi da izvadis bugarsku i rumunsku vizu,na vise ulazaka i izlazaka (mozda je
 ukinu od n.g.).Moras da imas vazecu plovidbenu dozvolu za ladju.Kod nas obavljas
 carinske i ostale formalnosti u prahovu.Mozes da napravis listu,ko je na ladji (to je
 vise za profesionalce) ili postupak kao sa kolima (tako je bilo 2006g).
    U Bugarskoj pristanes u Vidinu na pogranicni ponton.Tu se prijavljujes,za plovidbu
 njihovim vodama,i kada platis koristenje priobalja,mozes da pristajes u njihova mesta.
   Sto se tice kanala Černe vode Adjidja,vezes se za ponton kapetanije kod cernih voda,
 i tu cekas da naidje neki brod kako bi te pustili kroz prevodnicu u kanal.Na kraju kanala
  se placa upotreba.
    Nastavicu drugom prilikom detaljnije ako si zainteresovan,i ovako dolazi zima pa sta
 raditi.

broker975fx:
Zoki hajd kad budeš imao vremena piši ima nas svakako zainteresovanih

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju