E, ovako treba... > Plovila

RIB i Zimsko vreme

(1/5) > >>

Kapetan:
Posto sam ove godine kupio RIB, zanima me da li neko zna ispravnu proceduru za cuvanje RIB-a preko zime... planirao sam temeljno pranje i skidanje algi , al sta dalje ? da li ga izduvati , sta raditi sa koritom (ima duplo dno) ... ideja je da ga odnesem u garazu gde ne bi trebalo da temperatura pada mnogo ispod nule...

SALE NB:
Što se tiče plastičnog korita, samo ga dobro operi i ne beri brigu. Ako duplo dno ima čep za pražnjenje, odvrni ga i ostavi da se ocedi 1 dan.
Moj Zeko provodi zimu napolju pod ceradom.

Za tubuse... pojma nemam, ali verujem da nećeš pogrešiti ako ih izduvaš.

Kapetan:

--- Citat: SALE NB  11, 10, 2009, 01:09:17 pre podne ---Za tubuse... pojma nemam, ali verujem da nećeš pogrešiti ako ih izduvaš.

--- Kraj citata ---

sto se tice korita ima organizujem klopu i da dodjes na marinu pa da vidis dal treba nesto raditi ima par ogrebotina...

a tubuse sam mislio da ispustim recimo na 30% ali ne znam da li je to pametno , da li da sipam nesto unutra da li a ih mazem necim... u svakom slucaju na prolece oma na vodu ide :)

SALE NB:
Ma dolazim i za piće  :drinks: Ionako već nedeljama vrebam priliku!
Ako ga trpaš u garažu, ispusti ih do kraja, zauzima manje mesta, a nema razlike.
Raspitaj se da li ima neko sredstvo za konzervaciju, pa da ih premažeš.

Kapetan:
ma garaza prazna :) ima 40kvm i niko je ne koristi tako da nije frka sto se mesta tice... e sad reci mi kad ga polazem korito je dole ili gore ? sta ispod korita da li da pravim neke drvene useke pa da na tome lezi ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju