E, ovako treba... > Restauracije
Potrebna pomoc za popravku plasticnog korita
britva63:
Hm ima svakakvih iskustava, ja sam frendu farbao jedan plasticni cikl s obicnom bojom za metal i drvo, zelenom,,, i odlicno je nakon dvije godine bolje od nekih hempel boja, sto neznaci da je to pravilno, mislim da je rijec ne samo o podlozi nego i o uvijanju i uticaju vode, sunca i uv zracenja zato su za plastiku najbolje original boje nebitno kojeg proizvođaca, ... ono gore zar to sta se nabubrilo nije osmoza??? neznam ja bi dao netkom da to pogleda, da li je do boje ili do osmoze.. i to prije odluke o tome kako i sta napraviti... :suicide:
POZ
Darkobp:
Evo ti gore slike mog korita koje je ofarbano u metalik farbu iz kvalitetnog auto programa pre 5-6god( 2prelaza prajmer,2 farbe,2 laka,pa antialgin),pa zakljuci sam dali je to dobar posao!! :nono:
Za nadvodni deo-Da,moze proci,ali za podvodni-nikako!!!
Nije ta farba namenjena za te uslove eksploatacije :nono:
A da negovorimo jos o akrilnim a tek o sintetickim farbama za kola,ipak je metalik farba postojanija i jaca bas zbog laka(posto neznam koje bi koristio) pa opet...
britva63:
--- Citat: Darkobp 12, 01, 2010, 00:00:38 pre podne ---Evo ti gore slike mog korita koje je ofarbano u metalik farbu iz kvalitetnog auto programa pre 5-6god( 2prelaza prajmer,2 farbe,2 laka,pa antialgin),pa zakljuci sam dali je to dobar posao!! :nono:
Za nadvodni deo-Da,moze proci,ali za podvodni-nikako!!!
Nije ta farba namenjena za te uslove eksploatacije :nono:
A da negovorimo jos o akrilnim a tek o sintetickim farbama za kola,ipak je metalik farba postojanija i jaca bas zbog laka(posto neznam koje bi koristio) pa opet...
--- Kraj citata ---
Da covjek je u pravu za podvodni dio nikako nasmijes upotrebljavati te boje, dalje ako hos napraviti posao uzmi cijeli program i drzi se redosljeda, ali to kosta i to dosta, za podvodni dio ti nije isti primer kao za nadvodni dio, također za razne boje i primere idu razliciti razređivaci, također moras i o tome voditi racuna, ako ne bojis s kompresorom onda je bitno i matijerijal valjka s kojim bojis, nacin i debljina nanosenja, temperatura , vlaznost zraka, odmašcivanje s posebnim odmascivacima ... uglavnom ima toga.. ja ti to radim onako u fushu kod nas al svaki vlasnik ima svoje ideje i neke nemos ubjediti sta je dobro , a da nekazem da imaju i razlicito novaca... uglavnom covjek tije dobro savjetovao... mos ti sve nanjeti al koliko ce trajati e to je veliko pitanje :drinks:
SALE NB:
Ako imaš način, nabavi Zorkin PUR prajmer i antialgin za podvodni deo.
Kvalitet je sasvim zadovoljavajući, a cena je sasvim podnošljiva.
Nadvodni deo farbaj čime hoćeš, ali opet ti treba dobar prajmer kao podloga, inače će veoma brzo izgledati veoma ružno.
Zoran:
Osmirglaj smirglom 60.Ako ima ispod rupica i smrdi ne valja.U svakom slucaju ako ih ima svaku otvori sa vrhom deblje burgije.
Isperi vodom,i ostavi tako par meseci,da se dobro osusi.Znaces da
je suvo kada zalepis parce najlona sa cetiri strane,i posle dan dva ako
nema kondeza.
Tek posle tog vremena farbaj i saniraj.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju