E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Sredjivanje jedrilice - smirglanje, farbanje, redosled, detalji
Terca:
Ne samo da ne treba više da se šmirgla nego je i ošmirglano preko svake mere i gelcoat skinut u potpunosti.
Sledeći korak nije da se nanosi boja, nego da se sanira šteta od prekomernog šmirglanja.
neptun:
Uf , nije trebalo da se skida gelcoat, osim ako je osmoza uzela maha.
Ovde sad ili novi gelcoat ili neka varijanta epoksi primer u vise slojeva pa zavrsna farba pa antialagin..druga varijanta je jednostavnija za rad .
U svakom slucaju ovde je vazan kvalitet, ja bih isao na internacional..jeste skup, ali je najbolji..ako nanosis zelkot trsko ćes to sam , ako nemate iskustva.. gelcoat je u stvari najbolje resenje.
Plastika pije vodu i skinuli ste vodonepropusni sloj..
marko7:
Kepetanijo hvala na odgovorima! 25648
gelcoat sam skinuo jer - osmoza. Bio je bas dosta iste.
Brod je iz 2005, i prvi put od originalnog stanja sam poceo da ga sredjujem, pa reko ajde sve od nule.
Ici cu na varijantu internacional epoksija, 3-4 ruke. Pa onda sve ostalo.
Terca:
Šta znam... sve zavisi od toga koliko hoćeš da pljuneš novaca i kakav zanatski rezultat želiš.
Po meni bi parvi put bio, ako ne žališ da baciš novaca baš na taj brod, da zalečiš površinu epoksidom, najbolje west system-om jer tu možeš naći i premaze i filere i lepkove i sve što treba za oblikovanje, a onda da se aplicira topcoat iliti wax-added (sanding) gelcoat... pa tek onda da pričamo o nekakvim antifouling premazima.
Opet ako se nećeš baš zauvek udavati za taj brod, ne želiš da ga neko nasledi posle tebe, ili ga spremaš za udaju, onda je razumljivo i da završiš sve u domenu epoksi premaza...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju