Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Vanbrodski motor plovidba zimi. Da li dizati motor iz vode ili ne?

(1/2) > >>

mmarkez:
Pitanje, planiram plovidbu za vikend. Da li nakon plovidbe podici motor ili ga ostavili u vodi? (honda BF15)
vidjao sam da je preporuka da se motor ostavi u vodi, cak iako ce voda da zamrzne. Navodno mu to ne smeta. Jedne zime mi je ostao u vodi, rukavac zaledio, ja setao po ledu oko camca. kad se odledilo sve je radilo ok

moja je dilema ako ga na kraju plovidbe dignem, a u noc padne temeperatura na -10 da ne zaledi nesto u njemu i polomi se? Mada mislim da je napravljen tako da voda izadje iz njega

DuleN:
Nakon plovidbe i gasenja motora uvek ga dignem. Nema potrebe da stoji u vodi i da se hvataju alge...

broker975fx:
Upravo to, ranije zima leto motor je bio u vodi, realno ha ne videh da mu je smetalo sem sto je bio pun algi i stroke. Ovaj sada redovno podignem, tako vec 5 godina i ne vidim da mu to smeta a motor cist. Sto da stoji u vodi ako ne mora to mi je logika.

calypso2:
Kada podigneš motor na prvi stepen-zub, voda iz motora se drenira kroz usis na čizmi. tako da nema šta da zamrzne. (obično ima dva stepena podizanja. Prvi blago podizanje, a drugi mnogo veći ugao i služi za transport kada je na utovaru na prikolicu).
Veća opasnost od oštećenja je da ostaje u vodi, a i nakupljaju ti se alge, školjka može da ti zapuši usis itd...
Za zimsku plovidbu je veći potencijalni problem što ljudi mahom nemaju prsluke za spasavanje...
 114

mesechar:
postoji i misljenje da motor treba ostaviti u vodi . semerinzi osovine cesto su obavijeni strokom iz reke osovine isto o impeleru da ne govorimo . Kad stoji vani rasusi se i skameni tu jos ima algi koje se ucvrsnu i moye doci do oybiljnog ostecenja gumenih delova. Iznenadni mraz lako moze ostetiti cizmu ako ima vode.Estetski lepsa je cista suva u odnosu na balavu cizmu..al misljenja su pola pola jos ako imas komsije na vezu koji znaju da sevrdnu prilikom uplovljavanja podignuta cizma postaje problem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju