Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Prevodnica na Tisi kod Novog Bečeja

(1/1)

George:
Razlog što sam odlučio da započnem ovu temu, su informacije koje sam čuo od više nautičara u recimo protekle tri nedelje, o prilično opasnom prevođenju u uzvodnom pravcu u prevodnici Novi Bečej. Naime, svi se žale na suviše brzo puštanje vode u komoru, koje prouzrokuje enormne talase, tolike da je to po rečima nekih kolega  granica, kada su oni već počeli da se osećaju ugroženima, jer su ih talasi u toj meri bacali.
Pitao bih, a pitanje je prvenstveno usmereno našem starom članu foruma Leptirici, ukoliko je još aktivna na forumu, a i svima koji eventualno imaju neke informacije koji bi mogao biti razlog ovakvog prevođenja u poslednje vreme?
Poznato mi je da se na prevodnici odvijaju neki radovi, pa da možda nije da privremeno nešto ne funkcioniše kako treba? Zanima me (a verujem i druge nautičare) na šta da se spremimo kada se sledećom prilikom zaputimo put prevodnice.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

zankiki:
Prošao sam uzvodno pre 2 nedelje, a vratio se pre neki dan.

Istina je da su u toku radovi, i zato prevođenja nema od 07,30 - 15,00 h. Šta se tačno radi ne znam.

Pri uzvodnoj plovidbi (kada se nivo vode u prevodnici diže), jesmo imali poprilične talase u prevodnici, ne bih ih nikako nazvao opasnim, niti smo se osećali ugroženim, ali jeste bilo malo neprijatno, možda pre svega što nikada do sada nismo u prvodnicama imali nikakve talase, pa su nas iznenadili.

Po mojoj proceni, puštanje vode u komoru nije bilo ništa brže nego što je to inače slučaj, nego se talasi javljaju iz nekog drugog razloga.

Pri nizvodnoj plovidbi i spuštanju nivoa vode sve je bilo normalno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju