E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Plasticni gliser 3,5m restauracija
zeljko_srb:
Maverick hvala na odgovoru, za koji dan krecem sklapanje, sve sam prikupio sto mi treba.
Druga stvar. Vidim elisa mi je krznuta na 2 mesta. Malo jako.
Da li je treba balansirati ili je to zanemarljivo. Koliko je bitno da bude elisa izbalansirana?
calypso2:
Isto kao i točak na automobilu...Naravno da je važno i ni najmanje zanemarljivo.Posebno što imaš gliser. Ne možeš sam balansirati. ima ko to radi, ali ja nemam kontakt jer mi je serviser odnosio elise (4 kom , 2xduoprop) na varenja i balansiranja.Mislim da je Batajnica, ali lako se to nađe.
zeljko_srb:
Jel radite proveru elise tipa jednom godisnje, ili kada ste sigurni da je za balansiranje spremna?
Drugo pitanje. Kavitaciona ploca mi je 3cm iznad najnize tacke camca.
Kako ce se to ponasati u voznji, da li moram da prepravim zrcalo da bude nize za tih 3 cim ili da ostavim ovako?
https://ibb.co/vZvT3Js
zankiki:
Elisu obavezno šaljem na balansiranje jednom u 3 godine, na koliko vadim i brod...
Još je u pitanju mesingana elisa koja je mnogo jača od tih aluminijumskih na gliserima, tako da bih je obavezno pregledao.
Mislim da nema šanse da sa takvom postavkom kavitacione ploče elisa dobija dovoljno vode...
Pravila za postavljanje motora i elise su poznata i moraju se ispoštovati. Da je u pitanju 4-5ks pa može kako hoćeš...
zeljko_srb:
Ok jasno sto se tice elise. Poslacu na proveru moju.
Sto se tice kavitacione ploce. Nije mi problem da je dovedem u liniju dna camca. Nego da ne radim dupli posao ako ne mora. Gledao ovu sliku i ispada da trkacki gliseri imaju vise plocu od dna
Jes da nisam trkac nego vidim da ljudi tako postavljaju pa me zato buni.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju