Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Pozdrav svima
Drivee:
Tako je, komande i nikako 6 ljudi.
zeljko_srb:
Ne planiram da glisiram. Imam tomos 4ku koja nikad nije bila u vodi i hocu cisto da se oprobam na dunavu. Ovo mi je za pocetak. Kasnije bih ili prodao ovaj camac ili dodao komande i jaci motor.
Za sada bih ga ofarbao i sedista namestio i cisto da se malo naucim. Da li moram staviti komande i zbog tomos 4ke jer se vozi na rucicu i tezina bi bila skroz nazad?
Losmi:
Dobro dosao Zeljko!
Tomos4 nije idealan za taj camac, ali ce ga terati. :) Za tomos4 ti ne trebaju komande, a i vecina modela nema uslove za tako nesto, tek poslednje generacije, cini mi se 4.8, ima napred i ler.
Topla preporuka, obavezno ponesi veslo sa sobom i dok ne upoznas malo camac i motor plovi uzvodno blizu obale. U slucaju da tomos zastuca da mozes bez vecih problema da se vratis nazad.
zeljko_srb:
Veslo obavezno i bar 1 prsluk. Ostalu opremu cu polako pribaviti.
Tomos je ovaj
Sta mene konkretno zanima. Da li je ovaj camac predvidjen da glisira i da li je to obavevezno, i da li moram sedeti napred i komande da li moram staviti. Kapiram i ja da ce on da mili za 4kom al me vise brine da ne potone ako budem sedeo nazad. Citao sam tu vise strana i vidim da se gleda taj dispozitet (valjda se tako pise) ako znaci nesto slikao bih plovidbenu pa da mi neko rastumaci sta tscno mora a sta ne mora. Kako ne bih trosio pare i mucio se uzalud.
calypso2:
Gleda se deplasman, izracunava metacentar itd. ali da ne idemo u preširoku priču, Tomos 4 nema opciju komandi. spusti zezalicu u vodu-sedi nazad bez motora (kada se potopiš da ne uništiš motor-vidi da li se potapaš. Ps. gliserska korita su pravljena da glisiraju. Sa četvorkom će ići polako i sasvim dovoljno da ne podiže pramac i ne troši ti gorivo otporom...Vidi, zaista ne bih da bilo šta kažem negativno, ali čuvaj se debelo dok budeš plovio, a Dunav ti ne savetujem nikako. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju