Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Sa kopna na vodu

<< < (2/14) > >>

Barba Roga:
Hvala na odgovorima i dobrodošlici.
Na žalost kao što je slučaj sa većinom stvari u poslednje vreme, i plovila su ozbiljno poskupela. Za nešto što iole vredi, nemam novca koliko bi prodavci želeli da dobiju, jer cene više ne prate kvalitet, a obišao sam neke marine i primetio vrlo čudnu pojavu.
Naime naišao sam na sijaset čamaca koji vodu nisu videli godinama (pričam o onima na obali, pod ceradama), a kada bih došao do vlasnika, sa pitanjem da li bi ga prodao, najčešće bih bio, skoro pa psovan. Poštujem nečiju odbojnost prema pomisli o  prodaji, o rastanku i sa uspomenama vezanim za plovidbu i slično, ali mi onda nije jasna nebriga.
Upravo zato tražim nešto za restauraciju. Ne mogu da odvojim odjednom veliku sumu, a kontinuirano ulaganje manjih svota i rad na čamcu bi me relaksirali.

Drivee:
recimo...

https://www.kupujemprodajem.com/plovni-objekti/Camci/brodic-sa-pentom/oglas/132456101?filter_id=1490503766

Barba Roga:
Zvao čim se pojavio oglas, ne može da se registruje. kuku

broker975fx:
Iskreno komplikovana je to prica. Ti sto stoje  tako godinama su uglavnom uzeti iz iste zelje kao tvoje. Onda pocnu neki radovi a otvore se jos 10 novih, finasije posustanu a camac ostane u dvoristu da ceka bolja vremena. To su mali brodici i njihovo cuvanje na suvom ne iziskuje velike troskove a vrlo cesto nema nikakvih ako stoje u dvoristu, vikendici kod ortaka. Kod vecih plovnih objekata je situacija drugacija jer manipulacija i cuvanje broda na suvom predstavlja znacajnu stavku i uslovno receno za 5-6,7 godina pojede i vrednost broda.
Sredjivanje, krpljenje uvek bude skuplja opcija posebno kod manje iskusnih. Realno je mozda bolje biti disciplinovan i stedeti i odmah uzeti nesto pristojno. Cak i to pristojno ce zahtevati odredjeni rad ali to spada u nesto drugo.

zankiki:
Eventualno da je dobro korito i motor, ali krš enterijer, on se uvek može raditi u svojoj režiji uz plovidbu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju