Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Uvoz plovila iz Hrvatske
Bakara:
--- Citat: marko7 12, 10, 2021, 12:09:41 posle podne ---da pokusam sa ovim gore
--- Kraj citata ---
To je to thumbup
Samo sledeci put izaberi opciju "Hotlinks for forums" pre nego sto iskopiras linkove, pa ce slike biti u punoj velicini. Sad sam ja to manuelno uradio.
Srecno sa novim plovilom!! clap
Mornar u kanalu:
Нема шта лепа једрилица , честитам на куповини , овај јарбол колико видим није из једног дела , или је ово бум , мада он може у кабину није ми јасна слика .
marko7:
--- Citat: Mornar u kanalu 12, 10, 2021, 12:32:19 posle podne --- Нема шта лепа једрилица , честитам на куповини , овај јарбол колико видим није из једног дела , или је ово бум , мада он може у кабину није ми јасна слика .
--- Kraj citata ---
hvala puno Mornar!:) to su bum i karbonski bastun zakaceni za jarbol
marko7:
--- Citat: Bakara 12, 10, 2021, 12:24:25 posle podne ---
To je to thumbup
Samo sledeci put izaberi opciju "Hotlinks for forums" pre nego sto iskopiras linkove, pa ce slike biti u punoj velicini. Sad sam ja to manuelno uradio.
Srecno sa novim plovilom!! clap
--- Kraj citata ---
Hvala puno! :) 114
marko7:
Nase iskustvo sazeto, mozda zatreba nekome:
114
preduslov: Nadjes plovilo :D
* kupoprodajni ugovor: izguglas i iskoristis neki template, zatim, sa vlasnikom u kafanu da se popuni to sa generalijama i cenom, i sve to kod njihovog notara
* Odjavni list popunjen od strane vlasnika, ide se u lucku kapetaniju najblizu i tamo mu ovi overe taj 'odjava' dokument,..mi smo to u Makarskoj cini mi se
* shashike na Sunce vlasniku
* papire skenirali i izguglali prvu spediciju, poslali im sva navedena dokumenta do sad, zamolili da na granici obavimo to sa spedicijom(moze i npr ZG, neki su to radili)
* izguglali lokalnog lika sa kranom, da nam prebaci brod na prikolicu
* Granica, sa papirima i najavom putem email-a, prosli granicu
* Sutra na carinu nasu, Trosarina MK export cini mi se
* To prosli, sledi registracija...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju