E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Pravljenje baterije???

<< < (3/4) > >>

Drivee:
Pozdrav Jovo

U sustini, frizider na 12V (potrosnja od 4-5A i to samo kada kompresor radi, kada ohladi, potrosnja mu je 0.2A), radio, neki led.. u realnom zivotu ce potrosnja biti oko 7A leti. Zimi nekih 2A. Mozda i prebacim kamere na taj sistem sto je jos dodatnih 1A tj u nocnom rezimu jos 3.2A. Dakle nista specijalno, cisto da probam to sve a mozda kasnije i drugi sistem prebacim na li-ion.

Jova:
Planirate kapacitet baterijske banke od 200Ah to bi trebalo biti dovoljno za mali frižider i osvetljenje,za video nadzor pride nisam siguran.Opredelili ste se
za 7S sitem verovatno zbog usklađivanja sa izlaznim naponima panela 36-45v.Planirate samo jedan BMS na ceo sitem gde ćete koristiti različite baterije
po kapacitetu što mislim i da nije moguće i da je opasno.Kod uparivanja baterija sem kapaciteta važan je i unutrašnji otpor baterije,pri čemu je baterija
do oko 20 milioma još upotreljiva a od oko 100 milioma za reciklažu.Punjac koji ste naveli verovatno je to LitoKala 500 koji nema mogućnost merenje
unutr.otpora,pogodniji bi bio:XTAR VP4 Plus Dragon battery charger.
Neka objašnjena možete naći ovde https://www.electricbike.com/introduction-battery-design-1/
Računajte da frižider u startu vuče 8-10 puta veću struju.

Drivee:
Kompresori motori na 12V ne vuce 8-10 puta vecu struju. Pocetna bude 5.2A i padne na 4.8A. Imam uredjaj koji to prati. To vazi za motore na 220V.
Razlici kapaciteti na bateriji nisu problem sve dok razlika nije prevelika. Necu koristi baterije od 1500 sa 2200mAh, sve ce biti max 400mAh razlike. Vec je probano, svi tako rade. malo objasnjeno ovde:
Unutrasnji otpor mi je nebitan jer necu vuci puno struje iz celija. To je bitno za aku alata i el vozila. Baterije sa vecim unutrasnim otporom se greju, sve grejace sam izbacio u startu. Ni jedna baterija ne prlezi 30C na praznjenju od 1A.
7S je odabran zbog solarnog kontrolora koji puni max 29V i nema sanse da ih prepunajva celije +BMS ce se pobrinuti za to.
Trebao bih da zavrsim ove endelje pa cemo videti.

mesechar:
Bez bilo kakve zle namere al meni to sve jaako nervozno tolke baterije uskladjivanja munje na camcu gde se temperature menjaju drasticno vlaga
..itd ... i tolko truda i punjaci ...

Drivee:
Drug, ovo je za sojenicu. uskladjivanje je samo zbog bezbednosti, to je MUST sto bi rekli ovi novi. Ako zelimo da to bude dobro i kako treba, mora da se uskladi. Cak sta vise, ima i software, gde se upise zeljena baterija, unesu se kapaciteti, i onda po toj semi se slazu.

Munje ne smetaju a vlage nema, punjaci kostaju 3000 dinara i inace mi i treba 1 i svaka kuca treba da ima bar jedan, drugi je lako prodati za 30% nizu cenu. U svmu ovome, ja sam nasao i hobi tj zabavu, preko zime odlicno za ubijanje vremena.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju