E, ovako treba... > Plovila

Hunter 535 - Zile

<< < (14/24) > >>

Drivee:
Moj motor je u vodi uvek i naravno, noga je zelena i prljava. Moram da se navikavam da je dizem.
Sto se tice udarca u nogu, to ce ti se desavati, to je normalno. Bitno je da otkocis pentu kada je voda prljava, ima granja itd.

Zile-nbg:
Jedni kazu dizi motor, manje ce biti prljav, drugi kazu spusti motor da ne bude opterecenje na vrh zrcala i da impeler ne bude na suvom. Sta znam, za sada ne podizem motor  roll4

Inace, od pre neki dan imam jedan problemcic, a to je da na prvom paljenju anlaser uradi samo "tak", bukvalno krene i to je to. Ponovnim pritiskom na dugme elektrostarta muuuk  stri Naravno, na poteznicu upali odmah i nakon toga elektrostart radi normalno. Znaci samo kad je prvo paljenje nesto zeza, videcu danas sutra da to pogledam, mozda lepe cetkice  roll4

U svakom slucaju, uzivamo na vodi, camcic je pun pogodatak. Uglavnom nas je na camcu dvoje ili troje, nekad i cetvoro i ima mesta. Sledeca mesta za obilazak su Bela stena i Goveđi brod na Dunavu, i Barička ada, Zabran i Tarzan plaža na Savi. I naravno, Belegiške ade  sajkaca

Drivee:
Nisu to drug cetkice.  Tebi je akumulator verovatno prazan ili imas klimav spoj sa njim. Skini klemne, ocisti ih lepo, namazi mast(imas posebnu mast za to), stavi sve i to cvrsto stegni kljucem.
Ponesi unimer, izmeri V pre paljenja, i posle tog tak i muu. Potom upali rucno, i opet izmeri voltazu. zapisi to i postavi ovde.
ako se dobro secam, ti imas mlad motor, nemoguce da su vec cetkice otisle.

Zile-nbg:
Ma ja to navodim kao primer iz iskustva sa kolima starim oko 20god  sajkaca

Motor je 2014-15god, sada ima oko 280 sati, akumulator je star mesec i po dana. Ali mi je fascinantno sto posle prvog paljenja radi sve normalno.
U svakom slucaju nije drama, ponecu unimer, alat imam na camcu, pa cu malo da se igram. Po manuelu sema paljenja je Aku-solenoid-starter. Tako da nema mnogo elemenata za ispitati  jh

marko07:
Pre ce biti akumulator - kad ga upalis na poteznicu on dopuni akumulator i posle pali.
Ako je aku nov kao što kažeš onda postoje dva moguća problema ovako na prvu
- motor ga ne puni doboljno
- nešto vuče struju sa akumulatora.

Za ovo prvo izmeris napon pre paljenja i nakon paljenja, ako je nakon paljenja veći znaci radi punjenje (oko 13.5-14v treba da bude).

Za ovo drugo ugasis motor skineš plus klemu i povezes redno na unimer - plus sa kabla na plus unimera a minus unimera na plus akumulatora tj da struja prolazi kroz unimer i onda prebacis na merenje struje i vidiš da li vuče i koliko.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju