E, ovako treba... > Plovila

Hunter 535 - Zile

<< < (23/24) > >>

budens72:
Onaj ko kupuje Hanter 575 pretpostavljam da se neće sam vozati u njemu jer se radi o većem čamcu ali ako u čamcu bude npr 5 osoba, 40 ks je malo.... o tome se radi a ne o tome da li je 40 ks dovoljno....dovoljno je za dve osobe, sve preko toga umanjuje performanse značajno

Zile-nbg:
Ma razumem ja tebe, ali ipak je to sve individualno. Ja svakako ne bih stavljao ispod 50ks na 575, ali to je moje licno misljenje. Ima par likova na Savi voze 575 sa 40ks, ne vidim da im nesto fali.

LSI:
Изгледа да је Жиле отворио тему веома захвалну за дискусију током зиме.

Да ли је лепше јурцати по води или уживати у лаганој вожњи то је ствар укуса и и личног избора и о томе нећу да полемишем. Међутим, дотакао бих се неких других ствари.

Да ли је неки мотор тежи за 20 или 40 кг није неважно и на чамцима тих димензија осети се разлика приликом расподеле терета. Није исто кад у десну крмену комору ставим резервоар са 25 литара горива и поред њега канистере са још 20 литара резерве и кад у ту комору ставим само резервоар а резервно гориво сместим у леву крмену или прамчану комору.

А што се тиче коментара о броју особа на чамцу, приметио бих следеће. Да, ови чамци се региструју за шест особа. Међутим, никад не бих купио тај чамац само зато што се може регистровати за шесторо. Време ми је показало да већина нас у овим чамцима плови сама или са једним, два пријатеља и ретко су то породичне пловидбе или пловидбе са пријатељима када нас је више у чамцу.

Овакав чамац бих увек поново купио због његове дужине и ширине. Сматрам да су то минималне дужине и ширине за удобну и безбедну пловидбу Дунавом. Чамац би био још бољи, по мом мишљењу, да је дугачак шест метара али и ово је довољно.
Ја нисам нарочито тежак али приметио сам да кад на бок станем ја или неко тежине око 80 кила, да се чамац готово и не нагиње на ту страну. То је оно што се мени допада код ове две врсте чамаца о којима пишемо.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

MiletaStamat:
Žile naš drug Popay sa foruma prodaje svoj čamac. Čamac  je Shetland. Usidren u marini Stari Slankamen. Ako te zanima takav kabinaš, koji je zaista lepo i pedantno sredjen, nema šta da se ulaže, kontaktiraj Popaja i pogledaj. Mislim da negde na forumu ima Popajevih tekstova o tom čamcu

Zile-nbg:
Mileta, nisam nasao nista na forumu vezano za taj camac. Ako ti nije tesko da mi kazes model ako znas, posto vidim da ima dosta razlicitih  thumbup

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju