E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Splav od betona

(1/1)

feman:
Zdravo svima, zna li iko od vas kako se prave splavovi od betona? Video sam u Holandiji splavove koji imaju cak i korito izradjeno od betona, pa me zanima zna li iko kako se proizvodi?
Hvala

Drivee:
Beton treba da je jacine MB40, znaci ne mozes sam da ga pravis. Potrebna je odredjena gustina betona, tj da bude redji kako bi usao u kalup 100% bez ikakvih rupa. Armatura koja je koristi je zica 5-6mm.

Znaci stiropor koji se oblozi zicom tj armaturom, to se sve uveze, ubaci se u kalup i onda se lije beton u to. Kasnije se vadi iz celicnog kalupa kocka od stiropora koja je oblozena armiranim betonom i to daje jedan ponton.

Za tebe, neisplativo 100%. Kupis plastiku ili ti neko odradi od Alu.

mesechar:
i ja sam gledao na diskaveriju emisiju o pravljenju betonskih splavova koji se ankerisu jedan za drugi i tako nastaju u Holandiji citava plutajuca naselja. Tehnologija nije bauk imaju oplatne kalupe na vibro postolju uradi se armaturna mreza i nalije cetvrtaso korito ugrade se ankeri za povezivanje splav na splav sistem kao sarka i bolcna . Naravno to se radi o Holandiji a tamo to izgleda bas lako..i da stos bude veci svako korito je ujedno i podrum splava . Kod nas bi to bilo neizvodljivo ili u najmanju ruku neisplativo...tako da ako se resavas da pravis splav ulozi u dobre plasticne pontone poput PImI ili ovi momci izOsecine kod Valjeva sto vare plastiku to je dug vek eksploatacije i umerene cene..

feman:
Hvala vam na savetu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju