E, ovako treba... > Honda

Zelena Lampica

(1/1)

stefan-k-90:
Pozdrav,
imam Honde BF6 i BF 9.9.

Kod sestice zelena lampica koja je indikator pritiska ulja sija jako, uvek se lepo vidi i po jakom suncu (kao sto bi i trebalo).

Kod Honde 9.9 jedva moze da se vidi da sija, preko dana bas mora da se lepo zagleda... ali svakako sija. Motor inace radi kao sat i apsolutno nikakvog problema nema sa njim. Ima li neko ideju zasto toliko slabo sija? moze li da bude da jednostavno lampica ne valja... kontakt neki i slicno..?

George:
Neznam tačno kako je to konkretno kod Honde rešeno, ali ću pokušati da ti dam jedan uopšteni odgovor. Dakle, lampica pritiska ulja bi trebalo da dobija stalni plus, dok minus dobija sa davača pritiska ulja, koji je u principu običan prekidač koji uključuje ili isključuje masu u zavisnosti dali dobije pritisak ulja ili ne. Pošto je on ušrafljen u telo motora, on tu masu sa tela motora uključuje i daje na sijalicu. Ako u njemu postoji kontakt greška, (što je inače ne baš redak slučaj) tada može doći do toga da sijalica ne svetli kako treba. Možeš to proveriti i sa volt-metrom na samoj sijalici gde bi trebalo da imaš punih 12 v (pod uslovom da ti je instalacija 12v). Verovatno je da će očitana vrednost biti manja od 12v, pa ti zato slabo svetli sijalica.

stefan-k-90:
proverio sam napon na konektoru gde je ukljucen kablic od sijalice. Napon ide od 20 i nesto volti skoro 30 pa gore. Sto je i razumljivo s obzirom da ovaj motor nema regler koji bi drzao na 12v... tj ne moze da puni akumulator. Tako da... verovatno je prblem sijalicica ili sam konektor gde je ona zakacena.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju