E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha F6CMHS 6KS 4t 2016 problem paljenje

(1/1)

bsiki:
Pozdrav svima i molim za pomoc!

Imam problem sa paljenjem pente od pocetka. U prethodnom periodu sam retko izlazio na vodu pa sam lose paljenje pripisivao stajanju pente na stalku.
Kako ove godine nema mora tu je Dunav pa se cesce islo na vodu.
Penta nece da upali iz prve vec treba nekoliko puta da se poteze. Prilikom povlacenja ponekad se zakoci kao da je u brzini.
Takodje ponekad naglo cimne poteznicu i uvuce je u motor sto je vrlo bolno za moje prste.
Kada upali radi savrseno bez ikakvih problema - nema trzanja ili gasenja.
Kupljena je u Plattneru 2016. i njima sam reklamirao isto kada sam je nosio na redovni servis ali su mi samo rekli da su nastelovali paljenje i da je sada sve u redu.

Ima li neko ideju sta moze da bude problem?

maverick:
Ako koristis njen...ugrađeni rezervoar zna biti sličnih problema, probaj s vanjskim...napumpaš kruskicu i probaj....

bsiki:
Koristim spoljni rezervoar - a ja bas planirao da probam sa ugradjenim rezervoarom da proverim da li je problem u crevu i rezervoaru.

Inace posle par potezanja moram da sacekam par minuta i onda obicno upali.
Najvise me brine ono uvlacenje kanapa-poteznice - moze ruku da polomi koliko je jako.
Serviser u Plattneru me gledao popreko kada sam mu objasnjavao da nece da upali dok ga nije lupilo po ruci - onda se uozbiljio i reka samo 'sredicemo sve'.

Drivee:
---
Takodje ponekad naglo cimne poteznicu i uvuce je u motor sto je vrlo bolno za moje prste.

---

naglo povuce jer dodje do explozije u cilindru ali ne sastavi totalno. 99% imas problem sa karburatorom. Udari servis karba. menjaj sve gumice itd.. Inace, cela ta serija je problematicna, te od 4 i 6ks...

AccA:
Isti motor (kod mene je bela kapa), isti problem. A i ja sam mislio da je razlog isti. Povremeno i kratko koriscenje. Kada upali iz 5og puta ja sam srecan covek :)  A kupljen nov, ja prvi vlasnik, redovno servisirana, daj Boze da za sve ove godine ima i celih 100 sati. Poslednje 2 godine koristim Hondu 20ks (isto kupljena nova), e to je milina. Nema elektro start, vec je isto na poteznicu ali pali iz prve ma koliko dugo stajala...
Yamaha stoji u garazi. Ne znam ni sam sto je cuvam, ali zao mi da je prodam. Neverujem da mogu da postignem neku cenu, a i sentimetalno sam vezan za svoj prvi nov motor :) Opet jos zalije mi je sto stoji i ne koristi se ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju