E, ovako treba... > Brodski motori
DMB 450- saveti i iskustva
broker975fx:
Pa ako mislis na gavlansku struju koja bi mogla da pravi tu problem verovatno bi najbolje bilo da filter bude plasticni. Kod mene je sve napravljeno od inoxa, koliko se secam i usisi su od inoxa, verovatno je meseng bolje resenje ali sta da se radi.
George:
Svojevremeno, još kada sam bio u fazi eksperimentisanja što se filtera tiče, moj prvi pokušaj je bio plastični komarnik sa nešto većim rupicama (reda veličine 1-1.5 mm), ali se to pokazalo kao loša ideja, jer mi se neprestano začepljavalo. Od tada koristim ovaj pravljeni od lima sa rupicama od 4mm, koji u principu radi posao, ali kada Tisom krajem leta naiđe sočivica, e tu počinje seks čak i sa ovim filterom. Začepi se na svakih 2-3 moto sata.Ne znam dali vi tamo na Dunavu imate i u kojoj meri sočivicu, ali nama ovde na Tisi baš predstavlja problem. Razmišljao sam i da te rupe na filteru povećem na 6mm, pa da sočivica eventualno pređe preko impelera. To je ujedno i razlog što me interesuju rešenja na drugim brodovima. Evo i dve slike mog filtera...
George:
...
calypso2:
inox pletenu zicu (mrezu) uzmi i napravi bolje
Ukucaj na Google upravo to i kupi, ima dosta u ponudi i biras sam raster
Npr. https://frame.goglasi.com/frame?eid=196778269
marko07:
@George cini mi se da je filter kod mene, u bunaru, slicnog promera rupa ali nazalost nisam bas stigao daleko od marine od kada ga imam pa ne znam kako se ponasa ali obzirom da ga je stari vlasnik koristio tako a bio je picajzla verujem da je radio posao.
Inace ja na camcu imam 2 usisa za vodu- jedan je na bocnoj strani a drugi je bas u samom koritu pa mi rekose da kad naleti tako nesto samo zatvorim taj visi i uzivam..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju