Nautika opšta... > Nautičke reportaže

batajnicki sprud

(1/4) > >>

neptun:
Da li neko zna u kakvom je stanju sprud, da li moze da se uplovi u kanal izmedju spruda i obale. nisam bio tamo vise godina.

neptun:
niko ne zna za batajnicki sprud, mozda vise i ne postoji. trazim neko mesto u blizini bg. za kupanje sa peskom, a da nije lido ili nesto nizvodno.
sava je super topla i nije strasno prljava, ali peska nigde.

LSI:
Водостај је висок и узводно.

Немам информацију о стању на Белегишким Адама.

Прошле године, у ово време, на спруду преко пута Сурдука није било места од сунцобрана и чамаца. Ове године нема спруда, тек нешто мало.

Испод привезишта у Старом Сланкамену, на низводном крају аде, на страни према десној обали, има лепог песка и место је лепо за купање.

После тога, треба ићи до Јанде али и тамо је вода висока.

Нисам био на води од претходног викенда, дакле, више од седам дана. Не знам да ли се ситуација у међувремену поправила.

Можда би БарбаНеша могао да нам да више информација кад га не би мрзело да се јави. Он је током викенда пловио од Сланкамена ка Београду.

БарбаНешо, јави се!!!

neptun:
hvala za info..
jeste voda malo visa, ali ne bas strasno.
slankamen mi je daleko. ovaj sprud bi mi bio taman, jos ako bih mogao da uplovim u kanal iza spruda da prespavamo. posle bih mozda do belegiski ada..
mala deca ne vole da plove dugo....

MiletaStamat:
Zbog vodostaja ove godine teško ćemo negde naći sprudove na kojima smo se kupali prethodnih godina. Jedan deo zemunaca sa čamcima, meju njma i ja, idemo iznad pupinovog mosta u rukavcu Vojnih bašti, ili Beljarice, kako se još zove, na kraju kanala uzvodno je ranije postojao sprud sa peskom i odlično je za kupanje. Sada spruda nema ali sidrimo se tamo u plićaku od pola metra pa više i lepo iskupamo. trenutno je voda baš brza i samo se i u plićaku može stajati i kupati u većim dubinama voda nosi i uz maticu je nemoguće plivati.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju