E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha 9.9 2015. Godiste zamena i pelera

(1/2) > >>

vepar:
Danas sam pokusao sam da zamenim impeler na pomocnom motoru. Rasklopio sam petu, odradio sve prema uputima sa youtuba i sve sklopio nazad. Relativno je lagano sve islo. Stari impeler je bio bez 3 pera, a novi sam kupio original u Platneru. Jedino sam zaboravio da podmazem impeler nakon montaze. Spustim motor u vodu, upalim ga a on ne baca kontrolni mlaz. Voda ide na one dve nize rupe ali nema kontrolnog mlaza. Probao sam i dokle je menjac u N i hodom u nazad i u napred ali ne ide voda na kontrolni mlaz. Kroz 15tak sekundi cak pocne beli dim/para na rupicu za kontrolni mlaz. Pomagajte, jel imate predatavu sta sam mogao zeznuti?

Vuk:
Nema vode zato sto je progutao komade starog impelera i negde zaglavio prolaz vode. Rasklopite sve opet i povadite te delove iz usponske cevi i bloka motora.

vepar:
Dva pera sam nasao u vodenoj pumpi a od treceg ni traga ni glasa. Jel ona gumena cevka sto izlazi sa kucista vodene pumpe treba da se navuce na nesto? Gde dalje da tragam za perima impelera? U samom motoru?

Vuk:
Tako nekako, prodzaraj tu cevku sa zicom mozda ispadne nesto iz nje ili koristi kompresor pa izduvaj sve kanale. Uglavnom sve mora da dodje na svoje mesto.
Prodaj prvo da uvuces zicunu u otvor za kontrolni mlaz pa vidi hoce li voda krenuti, ako ne onda skidaj menjac i sve procackaj.

maverick:
Na onu cijev sto odvodi od impelera prema motoru...koju si morao utaknuti u petu...na nju stavi crijevo  sa vodovoda i vidjeces da li voda normalno prolazi.....tad ce ti biti puno jasnije da li je zacepljeno...ako je progurao komad impelera prema gore....obicno ga zaustavi na termostatu...ili na samom izlazu s bloka gdje je kontrolna cijev....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju