E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

koji majstor za evinrude

<< < (3/9) > >>

Drivee:
Ma ja uzmem camac na prikolicu, izvucem ga samo malo u hladovinu, odradim i buc nazad u vodu. Na voli moze da se izgubi sraf, ispadne kljuc itd.. te uvek radim na suvom

zankiki:
Ja sam se osvrnuo na ovo...


--- Citat: Drivee  27, 05, 2020, 08:53:46 pre podne ---Kvalitet.. ne radi se tu o kvalitetu, svi koriste iste delove,

--- Kraj citata ---

A inače nikad ne kupujem svoje delove...
Kao prvo, ako nešto posle ne radi, majstor može da se vadi na delove, ovako imaš puno pravo na reklamaciju...
Kao drugo, valjda majstor zna bolje od mene koji je deo bolji - lošiji, odnos cena / kvalitet i logično je da njemu prepustim tu odluku...
I kao treće, svi majstori imaju neke popuste u radnjama, mene izađe isto da li on kupi ili ja, a što čovek ne bi dodatno zaradio?

Radilo se o tome koji je majstor dobar, a ne o tome šta sve možemo uraditi sami... Nije servis motora samo zamena ulja i filtera, bar ne bi trebalo da bude...

MiletaStamat:
Mislim da zamenu ulja može skoro svako da uradi, ali šta ako je pomešano ulje i voda, otišao neki semering i sl.
Zato zovnem majstora da on to uradi, ipak će on bolje primetiti ako nešto ne valja. Prošle godine sam na Hondi menjao semering kod vodene pumpe, ove godine na šipci menjača, to ne bi mogao sam. Bilo vanredno stanje, morao sam doći u Futog po semeringe. Za svaki slučaj uzeo sam u rezervi komplet semeringa, nek se nadje za sledeći servis za svaki slučaj :)
Svaka čast onom ko sve zna sam, skidam kapu.

Drivee:
Ima tu istine Zankiki, ali ako pricamo o servisu, kupis mu Motul ulje, pa ne moze on da kaze crklo zbog Motul ulja. Svecica NGK.. e sada, opet kazem, ako pricamo o vecim kvarovim itd, to ne pokusavam sam resiti te i delove ne kupujem.

@MiletaStamat

Koje si tacno semeringe kupovau u Futogu i koja je bila cena. Cisto da uporedimo moje cene i njihove.

STG:

--- Citat: Drivee  28, 05, 2020, 07:46:49 pre podne ---Ima tu istine Zankiki, ali ako pricamo o servisu, kupis mu Motul ulje, pa ne moze on da kaze crklo zbog Motul ulja. Svecica NGK.. e sada, opet kazem, ako pricamo o vecim kvarovim itd, to ne pokusavam sam resiti te i delove ne kupujem.

@MiletaStamat

Koje si tacno semeringe kupovau u Futogu i koja je bila cena. Cisto da uporedimo moje cene i njihove.

--- Kraj citata ---
Nisam hteo vise da komplikujem temu, ali ovo moram da pomenem.
Ovlasceni serviser mi rece da je pre "par" godina, dakle ko zna kad tacno, imao slucaj da je nov motor , pod garancijom, z njegove radnje prebacen u Futog, odande u Belgiju, na dalje ispitivanje jer je tako proizvodjac zeleo.
Elem, motor krepao, covek je dobio nov, a za sve su "okrivili" gore pomenuto ulje. U celoj prici ima dosta nelogicnosti, ali kako god bilo valja trositi ulje koje proizvodjac predlaze, narocito kod novih motora.
Preneo sam onako kako su i meni ispricali.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju