Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Plovidba plovilom pod stranom zastavom (pitanja)
Rade-01:
Zdravo Bolens,
tako je i ja sam se prijatno iznenadio i obradovao. Sto se placanja tice ja neznam kakva je regulativa za ona
plovila sa Delavare registracijiom. Za plovila iz EU zemalja je tako, resenje je pitati direktno.
Sto se MacGregora 26X tice vrlo sam zadovoljan i mislim da je to nesto najbolje za nase vode, a mozda
je najvaznije to sto ste fleksibilni kad zelite (na prikolicu pa kuda vam srce zeli, sa prikolice u vodu i plovite kuda zelite) ne treba vam stalno mesto u marini tako da su i ukupni troskovi manji.
Dunav je prelep, za mene je Tisa fantasticna, Savom sam do sada veoma malo plovio, skoro nista planiram
to za buduca leta.
Sa motorom od 40 konja snage, bez balasta i jarbola samo kao motornjak (3 clana posade) veoma lako
postize se putna brzina na malo manje od pola gasa Dunavom nizvodno 2,8 - 3,2 litra goriva 12 -14 km.
Plovnost je fantasticna vazno za putovanje uzvodno i naravno potrosnju kad zelite da vam 10 km bude
putna brzina. Zavisi naravno od vodostaja i brzine reke ali to je orjentaciono.
Max pun gas 24,7 km sasvim dovoljno za glisiranje i skijanje ako zelite, normalno tada i popije malo vise.
Kao svaki dobar konj, kako kazu, kad dobro trci on dobro i pije.
Gaz je 27cm plus cizma motora 37cm ali se motor trimuje (podize iznad povrsine vode) tako
da mozete da uplovite i tamo gde vecina ne moze veoma korisno ponekad.
Unutra imate kompletan Wc, kunu i komotno za 4 da spavaju a u nuzdi i za petog ako treba
(registrovan je za 6 osoba) ali onda ce biti malo tesno.
Ako vas vise zanima napisite pa cu vam koliko budem mogao odgovoriti.
Srdacno vas pozdravljam.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju