E, ovako treba... > Plovila

Windy 24 DC 79. Godiste

<< < (19/28) > >>

Djomla92:

--- Citat: LSI  08, 11, 2019, 13:34:07 posle podne ---

--- Citat: mladen.mar123  08, 11, 2019, 13:19:57 posle podne ---[quote author=flashnbgd

Dobio bih sigurno bolju cenu, a i drustvo je odlucilo da pomogne finansijski oko broda posto cemo ga svi koristiti, tako da kad sve sracunam, ovo izadje kao najbolja opcija.

--- Kraj citata ---

Потрудите се да испреговарате бољу цену, верујем да је реална цена за моторе око 2.000 евра за сваки, и кад томе додате цене акумулатора, сајли, команди, долазите до неке реалне цене од око 4.500 евра за комплет. Мислим да је и продавцу јасно да не може много више да добије ако буде продавао појединачно (команда, зависно од типа око 100-150 евра, сајле испод 100 евра, амумулатори...).

А ви, куповином комплета добијате систем који је упарен с лађом и проверен.

Касније ћете видети шта вам се више исплати - да ли да останете на томе или да један мотор поставите у средину и узмете помоћни (треба израчунати трошкове регистрације, пореза и адаптације система).

Што се тиче потрошње тих двеју хонди, то не треба да вас брине.
Ако будете возили лагано, без оптерећења високим обртајима, мотори ће мало трошити и трајаће годинама.
Ако за нужду буде потребан пун гас, за узврат ћете добити путну брзину изнад 15 км/сат - ипак је то упарених 40 КС!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

--- Kraj citata ---

Sve to stoji. Mene samo nervira sto sam nepromisljeno otpisao mogucnost da uzmem te motore pa su ispisani iz plovidbene. Sad cu imati badava trosak da ih upisem ponovo. Moram da vidim u kapetaniji koliko ce to da me kosta.

flashnbgd:
Lepo bi to išlo sigurno, ali ne sigurno preko 15 na sat

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

LSI:

--- Citat: mladen.mar123  08, 11, 2019, 15:20:56 posle podne ---
Sve to stoji. Mene samo nervira sto sam nepromisljeno otpisao mogucnost da uzmem te motore pa su ispisani iz plovidbene. Sad cu imati badava trosak da ih upisem ponovo. Moram da vidim u kapetaniji koliko ce to da me kosta.

--- Kraj citata ---

Неколико стотина динара на име такси и на то још долази износ пореза који се обрачунава према дужини пловила с кабином и укупном снагом мотора - постоји таблица са тим подацима на сајту нашег Удружења наутичара "Моја лађа".

budens72:
Ne vidim ni jedan razlog da uzmes dve honde za svoj čamac... čisto bacanje para

Treba ti jedan motor kao glavni i neki mali (pa i T4) kao pomoćni

ja imam 25 High Trust na brodu od 5t i nikada nisam kačio pomoćni

dve Honde kad se saberu su 40ks i samo bi plaćao skuplju registraciju a nikakvog smisla nema da ih voziš na jakom gasu jer bi značajno povećao potrošnju a brzinu minimalno...ako ih voziš na malom gasu opet bi potrošnja bila veća nego da voziš jedan motor na optimalnom gasu u srazmeri brzine i potrošnje...

DuleN:
budens72, paetno zboris...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju