E, ovako treba... > Plovila
Windy 24 DC 79. Godiste
flashnbgd:
Potrošnja pri tom rezimu voznje 3l nafte to je 85% gasa
Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka
Bakara:
--- Citat: zankiki 05, 10, 2019, 10:06:19 pre podne ---
--- Citat: Bakara 05, 10, 2019, 09:56:29 pre podne ---Prosle godine je bila ista prica o brzini kad sam naveo da sa Tomosom na Albinu idem uzvodno 6.5kmh, pa sam ga onda probao i nizvodno sa punim gasom i izmerio 10.5kmh. To bi znacilo na mirnoj vodi 8.5kmh?
--- Kraj citata ---
Da, ako si ubo baš isto parče Dunava, ali se može reći da je približno toliko. Lep rezultat svakako. I zaključili smo da tu Dunav teče oko 2kmh, tako da je i moje sećanje da oko Beogada plovim uzvodno 8-9 tačno jh
--- Kraj citata ---
Jesam, jer sam isao zarad merenja. Na istom potezu otisao uzvodno i vratio se istom linijom nizvodno da bih dobio tacne brzine.
--- Citat: zankiki 05, 10, 2019, 10:06:19 pre podne ---Na kraju krajeva, nije nama bitno koliko ko brzo ide da bismo se takmičili, nego da uporedimo rezultate i unapredimo svoju plovidbu.
Ljudima koji ne plove puno i daleko brzina i nije bitna... Ali kad kreneš da peglaš par stotina kilometara uzvodno, onda jeste itekako.
--- Kraj citata ---
Slazem se, mada mislim da je poenta i kako da se nadju obrtaji na kojima motor ima dobar odnos brzine i potrosnje.
Kad ides na duzu plovidbu, trebalo bi da znas da li ce za povecanih 500rpm trositi litar vise, a ti dobiti 0.5kmh brzine...
popeye:
Koliko god brzo da plovimo, uvek pomislimo kada bi moglo jos par kilometara brze. Mislim da je covek dobio odgvor iz predhodnih postova sta moze da ocekuje od vanbrodskih motora manje snage. Najbolje vidi iz Mesecherovog posta, koje su mu mogucnosti i sa 50hp. Ovo plovilo verovatno krece u uzgon vec sa 12km, tako da sve preko toga je pitanje ekonomicnosti plovidbe. Ja bih dodao da je kod ovakvih konverzija problem sto se vanbrodski motor udaljuje od zrcala, pri cemu ne dobija "zdravu" vodu. Tu su gubici i kada su manje brzine u pitanju. Postavljanjem odgovarajuce platvorme ili nosaca motora, dobili bi na brzini, kao i na manjoj potrosnji. Jeste investicija, ali mislim ako bi se pravilo od celicnog lima i dobro zastitilo, moglo manje da kosta. Moze i da se plastificira. Ima tu jos pogodnost koja ova platforma ili nosac znace. Ali da ne sirim temu u drugom pravcu.
popeye:
moze samo nosac
Djomla92:
--- Citat: popeye 05, 10, 2019, 11:45:49 pre podne ---moze samo nosac
--- Kraj citata ---
Evo i slike otpozadi, ovo je od oglasa za ovo dva motora. Ja bih ako je moguce zadrzao ovu platformu, skinuo merdevine, i postavio nosac u sredinu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju