Nautika opšta... > Iskustva sa vode
UPLS Udruženje profesionalnih lađara - Objave na sajtu
Terca:
--- Citat: STG 01, 10, 2019, 14:25:50 posle podne ---
Ono sto je meni upadljivo jeste cinjenica da samo saopstenje UPLS nije bas sastavljeno onako kako sam naglasio u prvoj recenici - nepristrasno.
--- Kraj citata ---
da.
To je i mene navelo prvo da proverim da li je olupina obeležena , a posle i da nagađam i prdenjam šta je sve moglo biti... s tim da mediji ne prenose kad ja prdenjam.
--- Citat: STG 01, 10, 2019, 14:25:50 posle podne ---
U nadi da ce nadlezni organi sprovesti istragu i razjasniti sve sto se desilo...
--- Kraj citata ---
Bećar:
Obratite pažnju na potopljenu baržu kod 1259.4 km
BEZBEDNOSNA PREPORUKA UPLS-A, NOVI SAD 06.10.2019.
Nakon potonuća samohodnog teretnjaka “Salajka” na sidrištu kod Ada Huje naše udruženje je dobilo niz molbi od nautičara – čamdžija iz Novog Sada, da predočimo Lučkoj kapetaniji Novi Sad i Inspekciji plovidbe problem sa kojim se susreću godinama. Naime, problem predstavlja potopljena barža na 1259, 4 km reke Dunav u levoj obali. Iako se barža ne nalazi u plovnom putu ipak predstavlja potencionalnu opasnost za plovila koja vrše manevre na sidrištu kao i za male čamce, sportiste i rekreativce. Ovim putem obaveštavamo o problemu koji je lako rešiv postavljanjem adekvatne plovidbene oznake na mestu gde je barža potopljena, u cilju unapređivanja bezbednosti plovidbe na našim rekama, za sve učesnike u vodnom saobraćaju.
Upravni odbor UPLS
https://udruzenjeladjara.com/blog/2019/10/06/bezbednosna-preporuka-upls-a-novi-sad-06-10-2019/
Zex5x:
Na snimku se moze videti potopljena barza i koliko je udaljena od obale.
Cilj snimka nije bila barza ali je i ona u kadru.
Terca:
Ajmo ispočetka, jel ima tamo neka oznaka na obali sa sve dopunskom tablom?
Jel neko zaboravio da obeleži ili samo nemamo pojma šta ti znaci predstavljaju i čemu služe?
Veći prblem u NS je što u mape nije ucrtan naper i Kamenici.
zankiki:
Naravno da ima, godinama već... Označava mesto gde je olupina. A ucrtana je i u plovidbene karte.
A bova koja je tamo bila postavljena nije bilo postavljena od nadležne institucije, nego je prošle godine pri niskom vodostaju kad je izronila neki pecaroš privezao da može da se priveže i peca kad poraste voda.
Gomila pogrešnih informacija.
Takođe mi nije jasno zašto se taj naper u Kamenici godinama ne ucrtava u mape, dok su ovi novi naperi iznad mačka već ucrtani.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju