E, ovako treba... > Brodski motori
Smanjenje izduvnih gasova/buke na brodskom motoru
GuyFawkes:
--- Citat: zankiki 02, 09, 2019, 08:20:52 pre podne ---Kod mene na Marissi je auspuh izveden bočno, pa opet nekad osetiš miris izduva u kabini, sve zavisi iz kog pravca te pogodi vetar. Kako god da ga izvedeš nekad će vetar tako vrtložiti da se to oseti i to je sasvim normalno.
Pa i kad si na semaforu udišeš auspuh 50 automobila okolo pa nikom ništa... A na brodu se realno voziš par sati pa uživaš ostatak dana...
Nema tu leka kao što napisah... Sutra će biti nešto drugo.
--- Kraj citata ---
I kod mene je sa strane al opet nekako ulazi ili kad idem uz vodu ili niz, u zavisnosti odakle duva vetar... Pa znam u pravu si ali bar ću moći da povedem decu na brod bez nekih zameranja ako uspem ovo da sredim, takav je moj utisak...
GuyFawkes:
--- Citat: BataVoja 02, 09, 2019, 13:49:20 posle podne ---Kod mene je izlaz auspuha u vodi, tako da izbacuje vodu i dim zajedno. Nikada nisam osetio nikakav dim niti miris izduvnih gasova.
--- Kraj citata ---
Tako nešto sam i ja zamislio.. A jesi li sam napravio da ide u vodu ili je takav bio dizajn izduva ispod čekića?
Misha D:
kada je izduv u vodi postoji drugačiji sistem cevi jer može doći do usisa vode u blok motora zbog nekog kontra smera i pritiska, a onda lepo kupiš i nov motor.
To samo nekoliko majstora u Bgd znaju da ugrade pravilno sa nekim nepovratnim ventilima.
Bakara:
Jedni od konstruktivnih saveti koji su se mogli pronaći među odgovorima su:
- Izbaci bocno izduv i resices problem
- Aditiv za dizel
- Izlaz auspuha u vodi, tako da izbacuje vodu i dim zajedno
- Možda postoji problem prekomerne količine izduvnih gasova i vodene pare,što je problem na drugoj strani
Ako ti vetar duva u leđa kad ploviš, normalno je da ćeš osetiti deo izduvnih gasova i u kokpitu, pod uslovom da nisi zatvorio sve cirade. Kod nas sa benzinskim motorima, bilo brodskim bilo vanbrodskim, taj miris nije mnogo jak. Kod dizela zna biti vrlo neprijatan ako motor izbacuje dosta dima, imao sam prilike da vidim jednu pasaru sa očigledno neuštelovanim brodskim motorom koji je baš dimio, i nije mi bilo jasno da neko tako plovi i da to smatra normalnim...?
Možda bi rešenje problema za početak trebalo potražiti u sagorevanju smeše i štelovanju motora ako je zdrav?
hi
zankiki:
Izbacivanje izduva bočno sigurno ne rešava problem... U zavisnosti od smera vetra, uvek će naći put unutra....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju