Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)

<< < (3/23) > >>

njegos68:

--- Citat: LSI  24, 09, 2019, 08:14:29 pre podne ---
--- Citat: Drivee  24, 09, 2019, 07:52:04 pre podne ---Kapetanija?

--- Kraj citata ---
Надлежна по месту пријављеног боравка.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
  A za ,,Strance,, ,tj ko nema prijavljen boravak u Srbiji,a ima Srpsku dozvolu?Da li se menja u mestu izdavanja stare ili moze i u najblizoj kapetaniji?

MiletaStamat:
Neko je već ranije postavljao ove obrasce, ali evo opet ko nije video da zna.  Na zahtevu za domaću dozvolu piše šta sve treba, za medjunarodnu treba već zamenjena domaća i dodatne takse.

MiletaStamat:
Sad nemoj da me pitate da to prebacima tako da može da se štampa, Imate žiro račune, iznos taksi, sve to uplatite, odnesete fotografije, zahtev popunite u kapetaniji po mestu prebivalšta, predata i čekate dozvole.
e još nešto, što se tiče medjunarodne i plovidbe sa njom po moru. Ko je polagao dok smo bili SFRJ, kao i kasnije dok smo bili Zajednica Srbije i Crne Gore, imali smo more, te se otuda dobijala i dozvola za plovidbu morem. Od kada smo samostalna Srbija mora nema, i ko je tada polagao,  tako nema ni prava da dobije dozvolu za plovidbu morem- Pouzdano znam da neki naši ljudi idu u Hrvatsku i polažu tamo za plovidbu morem i polažu bez problema.

steps:
Cek, cek.... znaci 800 dinara za 'lokalnu' i 1200 dinara za 'medjunarodnu'????

Drivee:

--- Citat: MiletaStamat  24, 09, 2019, 11:15:20 pre podne ---Sad nemoj da me pitate da to prebacima tako da može da se štampa, Imate žiro račune, iznos taksi, sve to uplatite, odnesete fotografije, zahtev popunite u kapetaniji po mestu prebivalšta, predata i čekate dozvole.
e još nešto, što se tiče medjunarodne i plovidbe sa njom po moru. Ko je polagao dok smo bili SFRJ, kao i kasnije dok smo bili Zajednica Srbije i Crne Gore, imali smo more, te se otuda dobijala i dozvola za plovidbu morem. Od kada smo samostalna Srbija mora nema, i ko je tada polagao,  tako nema ni prava da dobije dozvolu za plovidbu morem- Pouzdano znam da neki naši ljudi idu u Hrvatsku i polažu tamo za plovidbu morem i polažu bez problema.

--- Kraj citata ---

mene je Gosn Bosnjak iz kapetanije NS savetovao da polazem za more u Bar-u -CG. Kaze ista je procedura kao i za reku, bas je bilo pric eoko toga tokom predavanja njegovog...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju