E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Priprema broda za zimu I & II

<< < (3/3)

HOGAR:
Ja znam neke koji su sipali,a sad su ministri  lol lol lol ha

dalibor:
Skloniti svu hranu, brašno,šećer!Miševi i pacovi su čudo.Jednom kada udju preko zime naprave katastrofu,od uništavanja enterijera i izolacije do grickanja elektro instalacije.

Misha D:
Nista se nece desiti sa rezervoarom ili sa vama i kada se sipa 2-3 antifriza, tek toliko da ga ima dovoljno da prodje kroz sve cevi, slavine i pogotovu bojler, na koji mnogi zaborave ako ga imaju.
Voda iz rezervoara se , kod mene, ne koristi za pice i kuvanje, vec za tusiranje i pranje sudova.
I pored toga sto 2-3 puta godisnje hlorom ispiram rezervoar, nakon zime dobro ga ispirem i od antifriza koji je i odlicno dezinfikaciono sredstvo.
Mnogo su opasnije bakterije koje nastaju leti u rezervoarima ukoliko u njima ostavite vodu posle plovidbe (mada kod mene retko kada ostane nesto vode jer posada nije bas stedljiva  no125).
Inace, u mom poslu se srecem cesto sa tehnickim osobljem stranih ambasada koje imaju testere za kvalitet nase "cuvene" vode i vise puta su konstatovali da je nivo hlora u njoj stetan za pice. oops

Kapetan:

--- Citat: Misha D  28, 10, 2012, 09:09:28 pre podne ---... i vise puta su konstatovali da je nivo hlora u njoj stetan za pice. oops

--- Kraj citata ---

jel pomaze ono "sacekaj dok postane providna" ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju