Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Prohromski rezervoar za vodu
LSI:
Да не бих филозофирао, ево један цитат:
Aluminijum
Aluminijumsko posuđe je lagano i praktično, ali dokazano je da otpušta aluminijum u hranu i tako stvara štetne hemijske reakcije. Ne preporučuje se za kuvanje, a nije poželjna ni aluminijumska folija. Bezbednijim se smatra posuđe od eloksiranog aluminijuma (alugusa), ali, ako se ogrebe, dolazi do nepoželjnog kontakta aluminijuma s namirnicama.
Заборавио сам да додам да се овај цитат односи првенствено на припрему хране која подразумева високе температуре.
Кад погледамо око себе, видимо свакодневно шлепере који превозе сокове, кока колу, пиво у лименкама од алуминијума(?)
Биће да, при нормалним температурама, нема разлога да се не користи.
DuleN:
Alu folija nema ama nikakvu zastitu, pa se koristi za odlaganje hrane, pecenje,...
srsa:
Да ли је алуминијум штетан или не по воду или прехрамбене производе нека утврде стручаци. Али обзиром на квалитет воде и састав хране коју свакодневно конзумирамо, сигурно је неће у битнијој мери контаминирати. Воду из тог алуминијумског резервоара ћеш највише трошити за прање судова, руку, умивање, а понекад и за пиће. Е сад колико те воде треба попити, под условом да је штетна, да би ти евентуално нашкодила, мислим да би онда требало да се потпуно лишиш осталих корисних напитака (ракије, вина, пива, сокова...). Зато удри бригу на весеље, батали воду и удри по другим течностима. 114 114 114 flasica
MiletaStamat:
Nije problem da se pije voda iz aluminijumskog rezervoara. Veći je problem koliko će ta voda da stoji u rezervoaru ako je za piće.
srsa:
Мислим да ако већ мора да стоји, води ће бити боље у алуминијумском него у пластичном резервоару.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju