Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Brod od papira (priče iz knjige)
budens72:
al vas je krenulo thumbup clap clap
calypso2:
Nisam dugo objavljivao tekstove na forumu, pa da osvežim malo temu jednom kratkom pričom... 114
BRODOLOM
Nismo smeli da se igramo ko može duže da izdrži pod vodom na dah.
Oboje smo se udavili.
A čudno, opet svako za sebe misli da je pobedio! I šta je značilo ono: ko može brže i luđe da vozi brod, ko je spremniji da vozi po ivici reke koja se survava u Hadovo carstvo! Ko je spremniji da balansira na pola gasa nad ambisom kraja sveta? Pirova pobeda! Brod je počeo da tone...
Stojimo na obali kao obesna deca, praveći se da nas nije briga. Neka potone! Ja sam srećan i pokazaću celome svetu da me nikada i nije bilo briga!
Da me ne dotiče! A kada potone, shvatićemo da ga više nema.
Raj tada brizne u plač, počinju kiše!
Oboje smo smešni pešaci u ganc novim, belim brodskim patikama na kojima su nam toliko zavideli.
Voleli smo i te patike, ali ih sada ni ne primećujemo, shvativši šta smo uradili... Gacamo u njima po baricama, mokrih nogu, a plovili smo rekama i morima!
Mogao je da plovi, čeznuli smo za takvim brodom čitavog života... ali mi nismo bili posada za njega...
LSI:
Добро позната прича - умем брзо да зезнем ствар а после се дуго и натенане кајем. Браво, Марко! Мислим да ће се многи препознати у ових неколико редова.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
calypso2:
Da osvežim malo temu Laki...Ako se čita, postaviću još neki redak... 114
Sale Rea:
Čita se, bravo !
Послато са SM-N980F помоћу Тапатока
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju