Nautika opšta... > Nautičke reportaže
RogivzaR plovidbe
calypso2:
Bas lepo. 114
Necu da Off-ujem, ali imam troje dece, neku skipersku dozvolu, "ponesto" sati na vodi i znam da se u praksi pokazalo da se u 99% slucajeva dave-plivači ili poluplivači!
Uz taj prevrtljivi kanu, opasnost od ogromnog psa u vodi koji je premoren (jadan pas, pogledaj mu izraz lica) i grabi za nešto da se odmori (kandže, zubi, prevrće kanu, hvata se za dete u vodi...) sva deca moraju da imaju prsluke, a poželjno bi bilo i da ga ima otac. U prevrtanju, ispadanji itd. nastaje panika, dezorijentisanost, može da se udari glavom u nešto, da se udahne voda...
cira58:
Stvarno prelepo pogledati sve ovo. Slike sve govore. 6589
Kabe:
--- Citat: DuleN 23, 06, 2019, 17:47:26 posle podne ---
--- Citat: Kabe 23, 06, 2019, 17:30:15 posle podne ---
Svaka čast njemu kada je sa svim ovim klincima i vučjakom samostalno krenuo u neku ovakvu avanturu. Nimalo naivno.
--- Kraj citata ---
Mogao je ladno da krene i bez psa, jer ovo je za nekoga uzivanje, ali za psa je pravo mucenje...
--- Kraj citata ---
--- Citat: calypso2 24, 06, 2019, 07:34:14 pre podne ---Bas lepo. 114
Necu da Off-ujem, ali imam troje dece, neku skipersku dozvolu, "ponesto" sati na vodi i znam da se u praksi pokazalo da se u 99% slucajeva dave-plivači ili poluplivači!
Uz taj prevrtljivi kanu, opasnost od ogromnog psa u vodi koji je premoren (jadan pas, pogledaj mu izraz lica) i grabi za nešto da se odmori (kandže, zubi, prevrće kanu, hvata se za dete u vodi...) sva deca moraju da imaju prsluke, a poželjno bi bilo i da ga ima otac. U prevrtanju, ispadanji itd. nastaje panika, dezorijentisanost, može da se udari glavom u nešto, da se udahne voda...
--- Kraj citata ---
Ne znam šta da vam kažem sem da ja ne bih to hteo (a mogao bih) ni sa dva deteta pod punom ratnom opremom, a kamo li sa još jednim + pas... Ali svakavih ljudi ima. Ako je nekom to u redu, nažalost ništa ne možemo da učinimo, sem da ukažemo da bezbednost (i etika prema životinjama) može biti na višem nivou. Reče mi momak da je dan pre pas bio na paleti u kanuu, ali mu to nešto nije godilo pa je zato u vodi.
No da se izvučemo iz offa (koji je svakako bio konstruktivan), u subotu je pala napokon jedna duža celodnevna vožnjica. Planirali smo i u nedelju, ali dugo nije padala kiša pa je morala da se istrese i tog dana.
Napakovani kako to dolikuje sa hranom i pićem, krenuli smo u lagano kruziranje. Pretekosmo Orindu "brzinom svetlosti" na punom gasu. Prvo privezivanje ove godine jer su uslovi koliko-toliko dozvolili... "šumarski doručak" u mojoj izvedbi uz cvrkut ptica. Predivan užitak na Šodrošu.
Nakon toga krenusmo dalje put Kamenjara gde smo se privezali nekako uz vrbu i uživali u nastavku dana uz pićence. Nakon toga, ponovo smo se vratili na mesto odakle smo krenuli. Tu nas je čekao drugar Maxa sa njegovim sveže ofarbanim aluminijumskim Rusom "Lajhorom" gde smo se privezani sunčali do kraja dana.
Sve u svemu ovaj "poluvikend" je što se tiče Razvigora i posade - USPEO!
closest chevron
zankiki:
Lepo, lepo!
Kabe:
Plan za nedelju je između ostalog bio i da otkrijemo na kojoj si borbenoj poziciji i napravimo kolektivni desant na svu alkoholnu tekućinu u plovilima, kao i na zalihu suhomesnatih proizvoda, ali AVAJ! yg
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju