Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Pomoć oko sonara

<< < (10/11) > >>

broker975fx:
Daj bre Miso ozbiljan si covek, koji bre Garminov ploter ima za 100 eur pa jos 10 inci. Taj sa alibabe je opasna kopija a i zasto bi garmin prodavao nesto preko njih. Ovaj 720s jeste nenormalna cena, sve je to sada prilicno zastarelo i starim mapama za reku. Za more bi bilo ok jer tamo ima podrske za karte a i zgodan je zbog mogucnosti povezivanja radara. Barem dok se i zvanicno ne uspe povezati radar na lap top i karte.

CIVIJA:

--- Citat: Drivee  20, 11, 2019, 08:21:45 pre podne ---
A kakav Garmin striker 5 ili striker plus 7sv (cena oko 300-350e)--

--- Kraj citata ---
Uzeo sam Gramin striker 7sv, u sobnim uslovima izgleda odlicno  jh
Za vikend se nadam proba na vodi pa javljam utiske.
Doduse mene je izasao vise (preko nekog lika sa KP) a opet mnogo jeftinije nego kod nas.

Terca:

--- Citat: broker975fx  21, 11, 2019, 17:51:32 posle podne ---Daj bre Miso ozbiljan si covek, koji bre Garminov ploter ima za 100 eur pa jos 10 inci. Taj sa alibabe je opasna kopija a i zasto bi garmin prodavao nesto preko njih. Ovaj 720s jeste nenormalna cena, sve je to sada prilicno zastarelo i starim mapama za reku. Za more bi bilo ok jer tamo ima podrske za karte a i zgodan je zbog mogucnosti povezivanja radara. Barem dok se i zvanicno ne uspe povezati radar na lap top i karte.

--- Kraj citata ---

na stranu cena i tehnologija, ali otkud ti ideja da ne postoje rečne mape "novije od Perinih"? Postoje.

Isto tako, neki (ne malo) radari mogu da se priključe na laptop...

broker975fx:
Pricam iskljucivo o garminovim uredjajima, koju oni mapu sem perinih imaju, ako sam pogresio izvinjavam se nesto sam propustio. Sto se tice povezivanja lap topa i radara video sam samo price da to moze da se izvede ali da je potrebno da zavrsis elektrotehnicki fakultet da bi svatio kako. U svakom slucaju pitanje je trenutka kada ce se to postati lako dostupno. Verujem da ce i radarima pasti cena

Terca:
Problem mapa za garminove uređaje je rešio dobri čeh Zdenek Hrdina, koji se potrudio, i još uvek se redovno trudi, da zvanična ENC izdanja evropskih zemalja (svih zajedno) pretambura u imidž za garmina... Čova ima visoku etiku pa su mape, budući da su u osnovi besplatne i da ih on nije pravio, slobodne (besplatno) za download sa njegovog sajta waterways.cz .
Kod nas na KP ima likova sa nešto nižom etikom koji isto to instaliravaju sa simboličnu nadoknadu...

Što se tiče radara, rešenje je na putanji opencpn / plugin radar_pi / lan / radar...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju