E, ovako treba... > Plovila
Hunter 535 + Honda BF 20 KS - Vidra
zoki_ns:
@ zankiki za voznju bez volana i novogodisnje kupanje sam upoznat a za ovo spavanje nisam sajkaca sajkaca sajkaca
@ vepar
Sa većinom stvari se slazem :) Camac ce biti gotov za 2-3 nedelje a nadam se i u vodi do kraja marta. Malo se plašim da ne bude leda kasnije al sta da se radi. Mozda odložim spuštanje do polovine aprila...
Pumpu sam poručio. Napraviće se box za pumpu, a na najnižem delu gde se i skuplja voda će se probusiti rupa tako da ce sva voda,bar se ja nadam uspeti automatski da se izbaci. Iz ove perspektive mi je žao što nisam uzeo motor sa elektro startom pošto ću imati akumulator na camcu, sto je bio glavni razlog zašto nisam uzeo sa elektro startom jer sam zeleo da izbegnem akumulator. Al dobro sta je tu je. Pali i ovako :) Ako neko hoće da kupi motor star godinu dana nek se javi sajkaca a ja bih onda kupio sa elektro startom :)
Napravice se i leziste za akumulator kao kod kabeta da nema setanja.
Od cerade sam odustao za sada. Da bar može da posluži kao zimska, ali nije predviđena za sneg, pa i da napravim da ne moram da okrećem čamac pa i nekako al ovako za sada će pumpa rešiti stvar.
Sidro - za mene zgodnije i kompaktnije je mačak. Eventualno neki teg ko sto kabe reče postolje od suncobrana. Inače suncobran je mozda i bolje rešenje od tende. I moja iskustva su da tenda slabo štiti, upravo ko što reče zbog uglova, i mi smo je svega par puta postavljali. Suncobran se moze podesiti po želji...
vepar:
Hmmm kad nemas punjenje na motoru moze i mali solarni panel da resi problem... sada je to bas jeftino a uzmes takav da staje u komoru i kada zavrsis voznju samo ga izbacis u neko namensko leziste... a ne moras da teglis akumulator nikada.
zoki_ns:
Imam punjenje :)
Dobio sam kablic za punjenje akumulatora uz motor. Ti nije problem.
Mozda sam bio malo nejasan :)
Hteo sam elektricni start zbog lakseg paljenja i regulisanog sauga i lakoće paljenja i eventualno kasnije ugradnje konzole, ništa drugo. Dobro je i ovako ali je el start bolji. To je Misa svojevremeno savetovao ali nisam uzeo jer je razlika u ceni bila pozamašna
vepar:
Mislim da anlaser (elektro start) moze da se dokupi i naknadno doda... ali nisam siguran...
zoki_ns:
Moze al se ne isplati
Vise se isplati prodati motor i kupiti nov sa elektro startom nego budziti...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju