E, ovako treba... > Plovila

Hunter 535 + Honda BF 20 KS - Vidra

<< < (24/25) > >>

zankiki:
Bogami, podsetilo me ovo na neka lepa vremena... Dok nisam imao brod, svaki vikend je bio šator pored neke reke, pecanje... Godišnji po 15 dana u šatoru... Od kada imam brod, šator nisam rasklopio!

BTW, model koji me je pratio sve te godine je bio dvoslojni, tj. ima unutrašnji šator koji je samo komarnik, i preko koga se prebaci i zategne onaj deo protiv kiše. U takvim šatorima uvek ima vazduha, jer taj "spoljni" deo nikad ne ide do zemlje, i uvek ima prostora...

Ono što je najbitnije kod njega je bilo to da se spoljni deo ni ne mora postaviti. Znači, ako je lepo vreme u najavi rasklopim samo komarnik, imam vazduha, vidim nebo i zvezde iznad, a postavi se za 2 minuta... Pa razmisli da uzmeš takav šator, jer ti leti jedino za komarce i treba, a u slučaju najave lošeg vremena, zategneš i deo za kišu.

LSI:
Годинама сам камповао и организовао постављање логора.

Често сам са собом носио најлонске фолије. Корисне су јер могу да се простру по земљи, преко траве, камена... Штите под шатора од бушења и смањују могућност да се бубе, црви и остала гамад увлаче у шатор.

Посебно је корисно кад је пластична фолија велика - пре кише, зачас се развуче и пребаци преко шатора и ето заштите од кише и ветра.
У те сврхе могу послужити дебље молерске пластичне фолије али има сада и оних, обично плавих, церада разних димензија међу којима је лако изабрати неку која може да се простре испод и пребаци изнад шатора. Лаке су, једноставно их је смотати и нису ни тешке за транспорт, а нису ни скупе. Имају на себи и алке за везивање.

Може то и без постављања испод шатора ако шатор има добро дно. Довољно је цераду разапети између неколико оближњих стабала или једноставно пребацити преко шатора и причврстити уз земљу да је ветар не подиже.

zoki_ns:
Hvala vam na savetima.
Moraću da obiđem radnje i raspitam se uzivo posto na sajtovima  ne daju bas sve informacije.
Sad mi je jasno sta sve treba da uzmem u obzir

zoki_ns:
Danas je neko bacio u kontejner puno starih knjiga. Sasvim slučajno  dok sam bacao smeće  vidim da je većina vezana za nautiku, vojsku, i slične stvari.
Elem nekako sam uspeo da sa nekim  čovekom spasim ovo: karte Dunava iz 1963, i to ceo komplet celog toka kroz Srbiju u boji . Sa stanovista polovidbe  danas možda i nema neku vrednost, ali je interesantno videti kako su to ljudi radili pre 60 godina
Interesantan je i ovaj prirucnik.
Ne mogu da shvatim da taj neko nije to ostavio pored kontejner vec unutra.  Ostaje žal za onim što je ostalo unutra jer je bilo jako duboko da bi se izvadilo...

Verovatno je neko bivse sluzbeno lice, reklo bi se lo sadržaju knjiga.

zoki_ns:
...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju