E, ovako treba... > Enterijer
Izrada patosa od šper ploče u kabini
DuleN:
A da li si razmisljao o sledecoj varijanti:
Kupis gumene trake, dimenzija i debljine koji ti odgovara.
Instrumentom prema dimenzijama gumene trake napravis kanale.
U napravljene kanale ubacis malo lepka i zalepis gumene trake....
Ova varijanta je jeftinija, a moze biti jako lepa...
Skuplja varijanta (ali mnogo lepsa) je da umesto gumenih traka u napravljene kanale postavis (nakon lakiranja) T lajsne za podove...
George:
--- Citat: zankiki 07, 04, 2020, 10:43:55 pre podne ---Pošto niko do sada ovo nije radio, evo rezultata do kojih sam ja došao... Možda je neko drugi sposobniji, pa može i bolje... Ali svakako može da pomogne nekom ko to planira raditi u budućnosti, ili mu dati ideju.....
Ideja 1: izbušiti kanal, napuniti lepkom i skinuti višak špahlom. Usrati mali i drvo okolo. Posle brusiti i skinuti viškove lepka i malo drveta. U praksi se pokazalo da lepak zađe u sitne pore i oštećenja koja ostanu od glodalice, i da brušenje ne može sve da ukloni, a i samo drvo posle brušenja i lakiranja ne bude tako lepo kao kad se ne brusi.
Ideja 2: izbušiti kanal, oblepiti okolo papirnom trakom, posle skinuti i lakirati. Ovo i ne ispada tako loše, sem što mi se čini da na samo klizanje ne bi imalo uticaja, više je estetski.
Ideja 3: izbušiti kanal, lakirati, nakon toga papirna traka. Ovo nije ispadalo loše, ali je tek ispalo odlično kada sam plastičnu špahlicu malo obradio tako da ima luk, i ostavi udubljenje u kanalu. Ovo je definitivno način na koji ću raditi ako se odlučim za siku.
Ideja 4: ovo je drugi način na koji ću možda raditi, izbušiti blaga udubljenja, koja se u ovom slučaju ne bi punila sikom, a služila bi ok protiv klizanja jer pod nije idealno ravan... Razmisliću još izmedju poslednje 2 opcije. Na prvoj slici se vide probe takvih kanala u više dubina, a na drugoj slici pri dnu kako bih eventualno radio....
--- Kraj citata ---
Pošto ove godine planiram nešto slično da uradim na Calypsu, zanima me jesi li ovaj projekat priveo kraju, i na koji način si to uradio? Dalje, zanimalo bi me i kako se ta izvedba sa Sikom pokazala, s obzirom da je koliko računam prošlo skoro pa dve godine.
zankiki:
Nisam se usudio da radim bilo šta od toga, zbog trajnosti sam se ipak odlučio na najjednostavnije rešenje, i nisam se pokajao...
Mislio sam da će se možda klizati, ali nema problema.
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,13245.msg176219.html#msg176219
George:
Ovo baš dobro izgleda. Svaka čast!
zankiki:
Samo obavezno dvokomponentni lak za parket... To ustvari kao i da nije lak, kao da si navukao plastiku preko drveta...
Lak za čamce je ok za površine koje se ne gaze, ali ovo je evo posle 2 godine i dalje kao novo...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju