E, ovako treba... > Tomos
Zagonetan kvar
redhed:
Evo da se javim.Prvo oko elektronike- ja na 4.5 imam neko elektronsko paljenje,znaci neka kutija u kojoj je verovatno sve sto treba.Ne vidim nigde bombinu,platine ili kondezator.
Zamenio membranu ac pumpe iako nisam cini mi se ni morao, i stara je mekana.Ono gorivo koje je curilo ispod ac pumpe kada pumpam rucno vise ne curi jer sam dotegao sve srafice i stavio nova silikonska creva.
Pali iz prve,ali nakon samo dva minuta ona cevcica na slici je tako vruca da sam se opekao kada sam je pipno.
Vidim da je cevcica izjedna sa auspuhom.
Pitanje je: Kako se cevcica cisti-mehanički ili nekim sprejom, tj. na koji način i drugo- kako se skida auspuh jer su donji šrafovi nedostupni, sta sve treba da skinem da bih ga zajedno sa cevčicom demontirao....
MiletaStamat:
Prekontroliši ti i Auspuh zna i on da propadne, istrule komore unutra, Na jednoj mojoj četvorki sam morao da ga menjam. Ima na buvljaku tezga negde u predzadnjem redu, prodaju se delovi za Tomosa, mislim da sam ga platio oko 4000 din.
Zoran T:
Cevcica ce biti vrela ako radi na malom gasu jer prop ne ubacuje dovoljno vode...preko pola ili pun gas cevcica treba da je samo malo topla...proveri i prikljucak crevo-penta ili izbaci ako nisi onaj alu dodatak pa direktno crevo na pentu...
redhed:
Zorane u pravu si u buretu sa manjim gasom vrelo. ali probao na vodi i cev je hladna na punom gasu,tako da ništa nisam morao da skidam.
Danas mi se nije gasio verovatno je sada ok, ali se pojavio drugi problem jer mi je u tri navrata pucao sigurnosni štift na elisi iako nisam udario u bilo šta.
Motor imače u leru perfektno radi ali u vožnji stalno ,,zatrzava,, bez obzira da li je na pola ili pun gas.
Moj prijatelj koji ima tomos pentu je pogledao i kaže da nešto nije dobro jer moja elisa ima jako velik slobodan hod (1/4 kruga ) dok je kod njega taj slobodan hod elise mininalan.
Kaže da taj slobodan hod dovodi do udara ,trzaja pente i zatim pucaju štiftovi.
Zna li neko koliki treba da bude slobodan hod elise i da li uopšte treba da ga bude. Ako slobodan hod ne treba da postoji šta je uzrok i šta treba zameniti...
Drivee:
Koje tacno stiftove koristis, mozda su malo mekaniji..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju