E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Kupovina novog motora
Mornar u kanalu:
Мислим да је бацање пара мењати нешто на мотору који није видео ни воде , ни сунца . Можеш да га упалиш у бурету или са слушалицама , погледај какав млаз баца , мора бити без прекида око 5 мм , видећеш одмах како ради . Наравно сипај ново уље и после у пловидби прати како ради .
Drivee:
Ma impeler menjam kada crkne i kraj, kakvi servisi kakvi bakraci. Ulje i ulje u cizmi menjam svake godine. Svecica kada crkne ili oslabe(svaka druga treca godina). Izmislili su samo narodu da uzmu pare.
vepar:
Na mojoj yamahi 25 impeler mi je crkao posle 9 godina, svecice evo traju i desetu sezonu! Ulje u cizmi menjam svake druge godine a ulje u motoru svake. Pali taj motor i teraj, jh
zankiki:
--- Citat: Drivee 02, 04, 2019, 08:41:37 pre podne ---Ma impeler menjam kada crkne i kraj, kakvi servisi kakvi bakraci. Ulje i ulje u cizmi menjam svake godine. Svecica kada crkne ili oslabe(svaka druga treca godina). Izmislili su samo narodu da uzmu pare.
--- Kraj citata ---
Sve zavisi kako koristiš čamac, ako ideš samo po okolini, onda možeš da dopustiš sebi da ti crkne impeler.
Šta bi radio da si na brodu sa porodicom i da ti crkne 200km od kuće? Na sred Dunava i motor se ugasi?
Naravno da nije uzimanje para nego redovno servisiranje, e to što je nama sve skupo pa gledamo da uštedimo i gde ne treba je druga stvar...
Drivee:
Elisu i impeler nosim ispod kape kao i dve svecice. Iako sam u lokalu samo to uvek imam. A i impeler ne crkava samo da stane, vidi se kada je istrosen. Manji bude mlaz vode..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju