Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Zdravo da ste.

<< < (6/6)

Drivee:
lako ces ti nju podici na 14l, ne radi se o podizanju potrosnje. Ti vozis kako tebi odgovara a potrosnja jednog motora se meri pri punom gasu, naravno, manji obrtaju, manje snage i manje benzina. Niko ne vozi pun gas, to je samo reper za potrosnju.

Evo lepog linka gde se vidi neka fabricka potrosnja u zavisnosti od od obrtaja.

http://www.boat-fuel-economy.com/mercury-outboard-fuel-consumption-liters

Recimo na 3000 obrtaja ona trosi 4.2l..

DucaVB:

--- Citat: Drivee  26, 03, 2019, 09:02:52 pre podne ---lako ces ti nju podici na 14l, ne radi se o podizanju potrosnje. Ti vozis kako tebi odgovara a potrosnja jednog motora se meri pri punom gasu, naravno, manji obrtaju, manje snage i manje benzina. Niko ne vozi pun gas, to je samo reper za potrosnju.

--- Kraj citata ---
Onda se sve poklapa. :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

zankiki:
Mnogo je to, nešto ne valja...

Mi smo sada išli nizvodno od Tikvare 15-16 km/h, a pri toj brzini ja trošim oko 3 litre (brod 3 tone) a Vepar 1,5 litara (brod 5 tona).
Doduše, Dunav tamo baš dobro nosi, mnogo jače nego u okolini Beograda...
Sa sličnom potrošnjom smo na tom istom Dunavu imali uzvodno oko 7 km/h. Zato i kažem da smo po jačem Dunavu išli istom brzinom kao ti, trošili više nego duplo manje (Veprovu kuboticu da ni ne računam)... Zato mi se nešto ne slaže...

Nema pravog merenja brzine bez stajaće vode, obrtometra... Za odokativno može pomoći i da se meri brzina poprke preko Dunava, ali samo odokativno...

I znam da nije brzina ono najvažnije, ali kad dodješ na mesta gde Dunav teče 5-6-7 km/h, ako dodaš toliko gasa, ispadne da ti do Novog Sada treba  preko 100 litara goriva... Treba to odneti do broda, tankovati.... Platiti na kraju krajeva....

Mora to mnogo bolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju