Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Sređivanje počinje

<< < (8/10) > >>

neptun:

--- Citat: zankiki  19, 02, 2022, 08:52:47 pre podne ---Ne znam šta bih ti rekao, nikad ne bih počinjao ponovo od nule, tj. od stanja iz kog sam krenuo da sredjujem brod. Mislim da je samo plastika i motor na svom mestu, sve ostalo je zamenjeno  sajkaca

Pa opet, nije bilo kidanja živaca, baš sam uživao na svim radovima na brodu... Jedino je možda razlika što sam sve vreme bio plovan, a sređivanje sam razvukao ne jedno 5 godina, onako odprilike... Pa se radilo lagano i sa merakom.

--- Kraj citata ---
E ovo mislim da je glavno,da se brod odmah koristi,pa polako. Definitivno ne treba kupiti krs koji ne moze da plovi,posebno ako se nema vremena i novca dovoljno.Tako sam i ja radio, od prve sezone sam plovio,a zimi i rano prolece za sredjivanje, kraja tu nema.svake godine redovno odrzavanje,plus jedna neke veca stvar i nesto novo..Verujem da i na novom brodu uvek ima posla.
A ovi radovi su stvarno dobro ispali. Samo oni koji imaju plovilo znaju o cemu se tu radi i koliki je to posao

Mr. No:

--- Citat: zankiki  19, 02, 2022, 08:52:47 pre podne ---Ne znam šta bih ti rekao, nikad ne bih počinjao ponovo od nule, tj. od stanja iz kog sam krenuo da sredjujem brod. Mislim da je samo plastika i motor na svom mestu, sve ostalo je zamenjeno  sajkaca

Pa opet, nije bilo kidanja živaca, baš sam uživao na svim radovima na brodu... Jedino je možda razlika što sam sve vreme bio plovan, a sređivanje sam razvukao ne jedno 5 godina, onako odprilike... Pa se radilo lagano i sa merakom.

--- Kraj citata ---
To je i bila ideja - malo ploviti pa lagano sredjivati. Na žalost nije tako moglo. Kako sam rasturao da popravim jedno otvaralo se drugo i dok se okreneš prođoše godine.
Rezultatom sam svakako zadovoljan ali ne bih ponovo propustio skoro 3 sezone sredjujuci čamac.

Nisam to ni napisao da "kukam". Rezultat je plovilo koje je bas po mojoj meri i potrebama, sve je obnovljeno i sređeno i ostaje samo uživanje. Posle jedno mesec dana plovidbe tj kada sam stekao malo poverenja da se još nešto neće pojaviti kao problem, brzo sam zaboravio muke u prethodnih par godina. Više sam to pisao kao iskustvo koje ne bih želeo da ponovim. Svakako se rad isplatio na kraju. Doći do kraja i nekog normalnog obima i ulaganja u čamac je trebalo dočekati ali je (meni bar) vredelo 

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

neptun:
To je glavno.nema u nautici neke racunice..kad god pridjes brodu osetis neku radost, bar ja tako. Dok se igras zivis, oni koji to ne znaju, nije im bas lep zivot.
 Stvarno nekad oko odrzavanja se malo zaglavi, ali to je izgleda deo nauticke price.

Mr. No:
Platforma urađena kako je i planirano od starta da treba da izgleda. :)
Zamenjena pumpa za (sanitarnu) vodu i ekspanzioni sud. Stavio sam novu seaflo pumpu 17 litara/min i od samog starta mi pravi probleme sa prekidacem koji treba da isključi pumpu kada postigne pritisak. Prvo sam mislio da je problem do instalacije na  čamcu pa sam sve izvadio i probao kod kuće - isto se ponaša. Naterao sam pumpu   nekako da radi i sve je satima radilo super. Odneo na čamac- ne radi tj ne isključuje se kada postigne pritisak. Ponovo se igrao sa prekidacem i za sada radi. Ako bude ponovo pravila problem pumpa moracu da aktiviram garanciju....

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

STG:
Koji materijal je koriscen za oblaganje krmene platforme?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju