Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"

Zanimljivosti!

<< < (6/6)

oblak:
I ne mislim da ste meni. Samo nikako ne prihvatam kvalifikaciju da treba da se ode odavde ako se nije zadovoljno postojecim stanjem. To me podseti na izreku " dosli divlji oterali pitome". Pri tom ne mislim na vas da ne bude zabune. Svakako je nautika deo drustva i kao i sve drugo dozivljava svoj najgori scenario, odnosno potpuno nestajanje male nautike. Marine se prodaju "stranim investitorima" ne ulaze se u infrastrukturu o nekim finesama kao sto su besmislena osiguranja plovila da i ne govorim.

calypso2:
Ma samo prosetajte do susedne Madjarske (koja i nije neki reper za standard) pa na Dunavu po marinama pogledajte kakvih brodova, glisera i jahti ima...A i plove Boga mi! Njihove regate dolaze i kod nas, pa taman naši nautičari mogu da vide sve te brodove koji "nisu za reku"   ha
u Engleskoj i Francuskoj sam ziveo i tačno je da  malo ko moze da ima brod i vremena, ali ko voli -moze da ga ima i to mnogo bolji od loše izvarene pegle na vodi koju je sklepao 20 godina po nahođenju...Holanđani? E da... U svakoj zemlji može da se ne radi i ima vremena i nema para...Ali može i da se radi, nađe vremena, ali i kupi veoma pristojno plovilo od tog rada. O penzijama ne bih...Plove tada  ljudi okeanima svojim blistavim jedrilicama, trućkaju Linseni kroz kanale Eu..., dok ovde kod nas sanjaju o četvorotaktnom motoru 9.9hp i planiraju kad-tad da vide i taj Đerdap...
Vrag je ovde odneo svaku šalu i to nije šala.
A da može lepo da se živi-može ako si vredan, sposoban, radan i znaš nešto što drugi ne znaju da rade tako dobro...A opet, sa tim sposobnostima bi u uređenoj zemlji živeo još boljim standardom, ne bi se valjao po obalama u smeću, ne bi upecao kondom umesto štuke, ne bi ti okruženje i drugari bili siromašni...Itd.
Preširoka ozbiljna tema gde je svako po malo suštinski u pravu, a niko od nas to zaista nije!

budens72:
Bravo calypso2 ! Sa svim se slažem u potpunosti

Takođe i sa Oblakom

DuleN:

--- Citat: calypso2  30, 12, 2019, 06:48:02 pre podne ---A da može lepo da se živi-može ako si vredan, sposoban, radan i znaš nešto što drugi ne znaju da rade tako dobro..

--- Kraj citata ---
Marko, druze moj,
Sve si ti rekao u ovoj recenici i nisi morao ni pre te recenice da pises a ni posle nje...
 kgk 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju