E, ovako treba... > Honda
HONDA 7,5 Pomoc
LSI:
--- Citat: LSI 20, 02, 2019, 20:54:42 posle podne ---
--- Citat: Perudja .
Inače kad smo već kod ovakvih čamaca, generalno metalnih na to mislim, za njih važi duga osovina ili i tu ima nekih peripetija ?
[/quote ---
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Дужина осовине се прилагођава висини крмене плоче (понекад обрнуто) а то зависи од конструкције чамца.
--- Kraj citata ---
Perudja:
A, kakvi su parametri za prilagođavanje ? Imaju li neki propisi-standardi ? Kako da znam šta treba da prilagodim čemu ?
LSI:
--- Citat: Perudja 20, 02, 2019, 22:55:35 posle podne ---A, kakvi su parametri za prilagođavanje ? Imaju li neki propisi-standardi ? Kako da znam šta treba da prilagodim čemu ?
--- Kraj citata ---
О томе ћете наћи у једној од оних тема за које сам вам дао линкове.
У њима су дати цртежи који показују како се одређује да ли је нека осовина кратка, дуга или екстра дуга, како се одређује висина крмене табле.
Битно је да имате у виду да, за оптимално искоришћење мотора, кавитациона плоча мотора треба да буде уроњена у воду у просеку од око 2,5 до 5,0 цм испод најнижег дела корита мотора на крми.
Осим висине, поребно је водити рачуна и о углу под којим је постављен мотор у односу на површину воде. То се назива "трим". Правилним одабиром трима, прамац се подиже или спушта, што доприноси економији вожње. У начелу, осовина мотора треба да буде у нормалном положају у односу на површину воде (90°).
josipbosnjak39:
Pozdrav i ja sam si nabavio nedavno takav motor ali dok ne napravim servis i nekih sitnica na njemu necu biti u mogucnosti da ga testiram.
Uglavnom da li itko zna kako da rastavim petu motora? Ja sam probavao ali ne mogu skinuti (odvojiti) petu iz razloga jer mijenjac ne dozvoljava a cini mi se jedini nacin da ga moram presjeci da bih mogao skinuti petu a prilikom sastavljanja da cu morati navariti dva navoja na jednu stranu i drugu mijenjaca a to je jedna dugacka sipka pa ubuduce kada treba opet skinuti petu samo se odsarafi saraf koji ce drzati jednu i drugu stranju mjenjaca.
E pa sada ako mi itko moze pomoci oko tog mjenjaca da li postoji neki nacin da se on rastavi da bi mogao odvojiti petu.
Evo unaprijed se zahvaljujem i naravno kada ga sredim javim Vam kakav je :)
Poslano sa mog ONEPLUS A5000 koristeći Tapatalk
Drivee:
Trebao bi imati jos gore na cizmi jos jedan sraf na osovini, mislim da je 11 kljuc ili 13, odvrnes i onda skidas petu. Daj mi email, posalcu ti servise manual.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju