E, ovako treba... > Honda

HONDA 7,5 Pomoc

<< < (5/20) > >>

LSI:

--- Citat: Perudja  19, 02, 2019, 21:05:24 posle podne ---
... E sad voleo bih kada bi mi neko rekao koja elisa bi bila idealna za ovaj model, neka druga sa kojom bi eventualno dobio nešto na brzini.

--- Kraj citata ---

Тешко да било ко може да каже који пропелер би био идеалан.
За такав чамац, можда би требало изабрати једну од ове две:

10" х 11     58133-ZV7-011AH
10" х 12     58133-ZV7-012AH

где је прва цифра пречник пропелера у инчима, а друга цифра је "пич" или "корак" пропелера.
Трећа цифра је каталошка ознака фирме Солас, која код нас има на доста места своје продавце.
Ради се о пропелерима с три лопатице и обртањем у десно.

С продужењем корака повећава се брзина.
Треба водити рачуна да се при максималном гасу постигне број обртаја који прописује произвођач.

Ипак, на оваквом кориту, мотор ове снаге не може да пружи задовољство брзе вожње у режиму глисирања. Ако грешим, нека ме неко исправи. За овакав чамац потребан је мотор снажнији од 20 КС, чини ми се.

Perudja:

--- Citat: LSI  19, 02, 2019, 21:24:29 posle podne ---
--- Citat: Perudja  19, 02, 2019, 21:05:24 posle podne ---
... E sad voleo bih kada bi mi neko rekao koja elisa bi bila idealna za ovaj model, neka druga sa kojom bi eventualno dobio nešto na brzini.

--- Kraj citata ---

Тешко да било ко може да каже који пропелер би био идеалан.
За такав чамац, можда би требало изабрати једну од ове две:

10" х 11     58133-ZV7-011AH
10" х 12     58133-ZV7-012AH

где је прва цифра пречник пропелера у инчима, а друга цифра је "пич" или "корак" пропелера.
Трећа цифра је каталошка ознака фирме Солас, која код нас има на доста места своје продавце.
Ради се о пропелерима с три лопатице и обртањем у десно.

С продужењем корака повећава се брзина.
Треба водити рачуна да се при максималном гасу постигне број обртаја који прописује произвођач.

Ипак, на оваквом кориту, мотор ове снаге не може да пружи задовољство брзе вожње у режиму глисирања. Ако грешим, нека ме неко исправи. За овакав чамац потребан је мотор снажнији од 20 КС, чини ми се.

--- Kraj citata ---

Beskrajno hvala na detaljnom obrazloženju. Međutim ne moram ja da se fokusiram da ovaj čamac on je trenutan i prolazan, kao što sam rekao razmišljao sam da uzmem neki gumenjak 3, 3,5m otprilike, pa hajde na osnovu njega šta mislite šta bi trebalo izabrati  i ako može neki link od date firme da pogledam cene i sve to  ?

Bakara:
Evo jos malo interesantne matematike:

- Tiger Shark 4,3m x 1.7m glisersko trimaransko korito od 210 kilograma, sa Tomosom 4 isao je uzvodno uz Dunav, 5km/h.

- Albin 25, 7.5m x 2.6m, deplasmansko korito slicno jedrilicama, tezina 1.5 tona, sa Tomosom 4 ide uzvodno uz Dunav, 6.5km/h sajkaca

Drugim recima, od korita zavisi mnogo toga. Promenom elise, u tvom slucaju, ne bi mnogo postigao po mom misljenju.

Perudja:

--- Citat: Bakara  19, 02, 2019, 21:33:48 posle podne ---Evo jos malo interesantne matematike:

- Tiger Shark 4,3m x 1.7m glisersko trimaransko korito od 210 kilograma, sa Tomosom 4 isao je uzvodno uz Dunav, 5km/h.

- Albin 25, 7.5m x 2.6m, deplasmansko korito slicno jedrilicama, tezina 1.5 tona, sa Tomosom 4 ide uzvodno uz Dunav, 6.5km/h sajkaca

Drugim recima, od korita zavisi mnogo toga. Promenom elise, u tvom slucaju, ne bi mnogo postigao po mom misljenju.

--- Kraj citata ---

Uhh ovo je jako interesantno, ni u ludoj pameti ne bih ovako nešto predpostavio. E sad ono glavno....

Gde i kako mogu da vidim, pronađem kakvo bi to bilo idealno korito za moj čamac ? I kakva je tu postupak ?

Sinisa30303:
Cao Perudja,

Cisto da pitam sta ima od ribe u Perucici?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju