Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Marissa
LSI:
Занкики,
Дозволи мени матором да више не будем храбар као ви млади.
Пре тридесет година могао сам себи да дозволим да дам отказ на место начелника контроле квалитета у Заставиној фабрици (у време кад смо радили Југо Америку, то је била врло одговорна функција) и поред тога што сам тада имао двоје мале деце, а да после пар дана купим "Политику" и тражим нови посао у огласима. У то време, мислио сам да је то храбра одлука. Данас мислим да је била лакомислена. Истина, изгледа да није случајна она изрека да срећа прати храбре и мислим да сам ја имао много среће и тада и још много пута у животу. Али не мислим да је све што сам урадио, а било је храбро, било и паметно.
Терца,
Да ли је "у води" или је "на води", предлажем да о томе озбиљно поразговарамо уз пиво, кад чамац спустим "у воду". Ради се о озбиљној теми и биће нам потребно и доста времена и доста пива док се не сложимо шта је исправно.
Малочас ми једна наставница српског језика рече да је "у води" оно што је потопљено у воду, а да је "на води" оно што плива по води. Е сад, није било времена да ми објасни зашто пливач плива "у води" а не "на води", тако да... Дефинитивно ће то захтевати више пива и више времена.
Terca:
--- Citat: zankiki 03, 06, 2019, 10:42:25 pre podne ---... Bilo je nešto drvlja i kamenja na Dunavu... Ali ni izbliza da je alarmantno.
--- Kraj citata ---
Ma naravno,. Ima granja, naiđe i stablo, ali zato ima i kilometar širine da zaobiđeš, i ne moraš da ganjaš lađu 850 km/h, dosta je i 250... i onda uđeš u dunavac, gde stabla teže uplovljavaju pod ručnom.
A možeš da uploviš u svaki ćošak, nema sprudova ni plićaka...
Sve to nisu najudobniji i najlepši uslovi koji se mogu doživeti na Dunavu (a kaže se i "reka nije gostoljubiva") ali nije sad bogznakakva tragedija.
Sutra će možda i biti bolji vodostaj, ali sutra neće biti danas.
Terca:
--- Citat: LSI 03, 06, 2019, 10:50:55 pre podne ---
Терца,
Да ли је "у води" или је "на води", предлажем да о томе озбиљно поразговарамо уз пиво, кад чамац спустим "у воду". Ради се о озбиљној теми и биће нам потребно и доста времена и доста пива док се не сложимо шта је исправно.
Малочас ми једна наставница српског језика рече да је "у води" оно што је потопљено у воду, а да је "на води" оно што плива по води. Е сад, није било времена да ми објасни зашто пливач плива "у води" а не "на води", тако да... Дефинитивно ће то захтевати више пива и више времена.
--- Kraj citata ---
Prihvatam predlog 114 ali te ipak molim da ne "spuštaš čamac u vodu", porini ga. grandpa
zankiki:
--- Citat: Terca 03, 06, 2019, 11:00:37 pre podne ---Sutra će možda i biti bolji vodostaj, ali sutra neće biti danas.
--- Kraj citata ---
Lepo rečeno, meni bi trebale 3 rečenice da objasnim to isto 114 114 114
BataVoja:
Juče je Sava bila mnogi čistija nego Dunava, gotovo da nije bilo granja. Plovio sam do Zemuna ali u Dunavu sam morao da otvorim četvoro očiju.
Zadnjih godina pravo leto počinje tek u Julu. Na žalost posle imamo osećaj da je sezona trajala jako kratko, jer svi u Septembru kažu došla jesen.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju