Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Marissa
Terca:
--- Citat: STG 18, 07, 2020, 08:53:30 pre podne ---Mimo Tekije lepo se sidri kod Vodenice, ali poslednjih godina su komsije sa druge obale napravile pravi cirkus sa turizmom, tj stanicom za ukrcavanje/iskrcavanje putnika, koja je bas ispo "Decebal"a, pa ta pozicija moze brzo presesti nekome ko je na sidru zbog konstantne buke, talasa, itd...
Onda se Porecka reka namece kao dobro resenje, dalje Greben, itd...
--- Kraj citata ---
Samo Porečka.
Kod Vodenice sam doživeo da mi psić, koji plovidbu provodi spavajući u dnu broda, na posebnom mestu gde mu sklonim patos da se hladi na limu... dobije morsku bolest i povraća zbog talasa od rumunskih glisera i valjanja broda, pa smo ga morali držati na stolu u kokpitu da vidi bar horizont i da se smiri. Kazani se sad "inkognito" prolaze ranije ujutro, dok ovi ne počnu da gade život.
zankiki:
Slažem se. I mi smo pre par godina pokušali da se sidrimo kod vodenice, i stvarno je lepo, ali su nas toliko ljuljali da smo pobegli posle par sati.
Porečka reka je ok, ali mi je malo puno da plovim u jednom danu - porečka reka, tekija, brana, nazad porečka reka.
Tako da jedno noćenje mora da padne negde u okolini Tekija, videću da se zavučem u neku od ovih uvala, nekoliko kilometara pre naselja.
Moglo bi biti lepo, a pošto su uzane, verovatno se može razvući kanap na suprotne strane uvale.
Terca:
--- Citat: zankiki 21, 07, 2020, 07:58:47 pre podne ---I kolike su te nagle promene vodostaja? Pola metra, metara, šta očekivati?
--- Kraj citata ---
To zavisi od razloga zašto se akumulacija prazni (da li je u pitanju izmuljavanje, prijem poplavnih talasa od uzvodno., šta god), a od toga zavisi i brzina kojom se sve posle vrati na staro. Lično nisam doživeo veliku promenu, a saradnici službe sa kluba kažu da je bilo i po 2 metra za desetak sati... pa se posle polako vrati (e sad, ako su lagali mene...).
Obično bude manje ali to ne možeš znati unapred nego kad vidiš da se događa reaguješ.
zankiki:
Novi Sad, Beška, Slankamen...
zankiki:
...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju