Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Marissa
budens72:
Imaš pre Tekije sa desne strane nekoliko lepih uvala, ja sam tu noćio više puta a lepo je i za pecanje i kupanje a zaštićen si od talasa i vetra
zankiki:
Sidro ili obala?
STG:
Te uvalice su male za sidrenje, dakle vezivanje u obalu.
Ono na sta valja obratiti paznju jeste rad prelivnih polja na prevodnici dok covek boravi u tim uvalama, ali sa camcima srednjih gabarita i nije problem vratiti se u vodu.
Sto se same Tekije tice postoji "stari vojni stek" kako ga mestani zovu, malo iznad plaze. Koliko me secanje sluzi malo je vislji, ali opet, ko zna da li su nesto prepravljali.
Tzv marina je samo za male camce, a ispod nje postoji stari slep, gde bi verovatno dozvolili da se vezes na par dana...
Davno sam tamo bio, a sada u prolazu slabo obracam paznju.
Terca:
koliko ja znam starom vojnom šteku i ne može da se priđe preko ograde, to je sad neka privatna badžara, i tamo staje neki turistički očin. Ima i plažica al samo za. domaćina i baza za glisere za obilazak kazana.
Pristajanje u obalu je problematično tamo zbog naglih velikih promena vodostaja, zbog prelivnih polja... a i kamen je svuda, barem šljunak, nije prijateljski prema plastici.
STG:
Koliko me secanje sluzi mestani su imali pristup steku, mada je moguce da sada imaju i eksuzivno pravo sajkaca
Turisticki ocin zna tu i na steku ispod plaze da provede neko vreme, ali cesce bas na onom ispod plaze.
Sama podloga u uvalama nije dramaticna, bar ne u svim, jer se radi o sljunku, sto nije drama kao kamenje, kakvo se isto moze naci kao podloga...
Prelivi jesu problem, ali ni blizu ozbiljnog, zaista. Malo brige o vodostaju sve resava.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju