Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Novi Sad-Bezdan-Novi Sad 1. Maj 2019
zankiki:
--- Citat: Terca 28, 01, 2019, 12:34:15 posle podne ---Uopšteno, ruta je odlična kako god izabrao, nećeš se pokajati, iako imam malih konceptualnih zamerki (već sledeće godine će otvoriti prevodnicu gore, možda je bole sačekati a ove godine napraviti krug "nadesno" na Bečej... a i ako si zaglavinjao za Bezdan razmisli da malo optimizuješ ovo "čak 4 dana do Sombora a onda tamo gore svega dva dana"... garantujem da ćeš sledećom prilikom raditi suprotno).
--- Kraj citata ---
Bolje do Sombora u 2-3 dana, pa više dana gore, definitivno......
I samo da dodam, aposlutno ti na ovoj turi ne treba open cpn, ja ga nisam ni koristio... U kanalima nema šporova ni plićaka u koje bi mogao nasesti, a ako ti treba orjentir, više nego dovoljan je google maps na mobilnom...
Takođe, ako vodostaj Novi Sad bude 400 ili više, računaj da na Dunavu nema ade koja je iznad vode...
Ja bih naravno Tikvaru obišao, a proveo par dana više u divljini, ali to je jeste čar što svako radi onako kako voli...
vepar:
Terca sto se tice raznih softverskih resenja, to me bas zanima pa bismo to mogli razglabati jedan dan na pivu na Jedru, naravno zovemo i Zokija da cujemo njegova iskustva i misljenja. A dobar je i u pivu! 😂 Mislim da bi jedna takva mapa koju svi punimo informacijama bila odlicna stvar! Ovu rutu bih rado okacio, ali kao sto vec rekoh, ne znam kako.
Sto se tice sugestija na rutu i nije bas 4 dana do Sombora, s obzirom da 1. Dan necemo isploviti pre 4-5 zbog
posla. Necu ni Bac da propustim, mislim da je bas interesantno mesto za obici. Takodje mi je jako puno da plovim od Baca do Sombora sa dve prevodnice u cugu, narocito ako se uzmu u obzir 2 zene i dvoje male dece, doslo bi do pobune na brodu! 😂
Carda Monostorka i usce Plazovica mi nisu ni blizu planiranih nocenj... a mali Stapar je dosta dalje, oko 2.5h skretanje u jednom pravcu... Mada bih bas voleo da vidim tu prevodnicu, gledao sam negde fotografije i odusevio sam se lepotom okoline i samog objekta.
Za detalje i "peljar kanala" sam veoma zainteresovan, ali tu si u pravu, za to je najbolje 114 A na tom 114 cu dobiti i sveze informacije od Zokija.
Namerno sam ove godine odabrao Bezdan, bas iz razloga sto ce prevodnica biti uskoro rekonstruisana i onda to vise nece biti to. Pocece i teretni saobracaj, nagrnuce ljudi i necu videti te kanale ovakve divlje i netaknute kakvi su sada.
Sta je drek?
vepar:
--- Citat: zankiki 28, 01, 2019, 12:38:11 posle podne ---
--- Citat: Terca 28, 01, 2019, 12:34:15 posle podne ---Uopšteno, ruta je odlična kako god izabrao, nećeš se pokajati, iako imam malih konceptualnih zamerki (već sledeće godine će otvoriti prevodnicu gore, možda je bole sačekati a ove godine napraviti krug "nadesno" na Bečej... a i ako si zaglavinjao za Bezdan razmisli da malo optimizuješ ovo "čak 4 dana do Sombora a onda tamo gore svega dva dana"... garantujem da ćeš sledećom prilikom raditi suprotno).
--- Kraj citata ---
Bolje do Sombora u 2-3 dana, pa više dana gore, definitivno......
I samo da dodam, aposlutno ti na ovoj turi ne treba open cpn, ja ga nisam ni koristio... U kanalima nema šporova ni plićaka u koje bi mogao nasesti, a ako ti treba orjentir, više nego dovoljan je google maps na mobilnom...
Takođe, ako vodostaj Novi Sad bude 400 ili više, računaj da na Dunavu nema ade koja je iznad vode...
Ja bih naravno Tikvaru obišao, a proveo par dana više u divljini, ali to je jeste čar što svako radi onako kako voli...
--- Kraj citata ---
Ma znam kako je u kanalima sto se tice navigacije i plovnosti, prethodne 2 godine sam se bas naplovio i realno nema potrebe za cpn om. Ali i ovako su monotoni i na delovima dosadni, pa jos kada gledam skroz zeleni ekran bez iceg onda mi dodje jos teze. A ovako znam kada je most, kada je koje selo, kada su malobrojne kafane pa mi dodje lakse, nekako imam sta da iscekujem. ha ha ha Ma meni odgovara visok vodostaj, brze cu stici do Tikvare. A Tikvaru toliko volim da je ne bih propustio ni za sta!
Bas bih voleo da podjes i ti sa nama, jebes Tamis 6589
22.03. Idemo na probnu voznju bez zena Baja i ja a icice i Zvonko sa svojim brodom, pa bi bilo super da nam se tu pridruzis! Krecemo petak posle posla i vracamo se u nedelju uvece a ruta nam je NS-Beocin-Tikvara-NS. Inace zene smo jos pre nekoliko godina ubedili da je prva plovidba u sezoni rizicna i da tu idu samo muskarci kako bismo proverili da li na brodovima sve radi i da li su bezbedni za upotrebu. Sada je to vec toliko prihvaceno da im na pamet ne pada da idu sa nama. Ha ha ha
LSI:
--- Citat: vepar 02, 02, 2019, 22:31:16 posle podne ---... a mali Stapar je dosta dalje, oko 2.5h skretanje u jednom pravcu... Mada bih bas voleo da vidim tu prevodnicu, gledao sam negde fotografije i odusevio sam se lepotom okoline i samog objekta.
...
--- Kraj citata ---
Радоване, ја сам био тамо и качио сам слике.
Место је као мали рај, као призор из неке бајке, тако сам га ја доживео. Питомина с много сунца и хладовине. На самој обали, до преводнице је стари млин који је конзервиран и изгледа као неки музеј - све је у њему, рекло би се сад ће почети да меље...
Одвојте време и задржите се мало на том месту, уживаћете.
Ако се одлучите, јавите благовремено. Можда могу да организујем да неко буде тамо, да вам откључа млин, да погледате како то изгледа изнутра. Или да вам помогне ако вам треба нешто из радње...
Да напоменем, ове слике су снимљене прошле године у мају.
zankiki:
--- Citat: vepar 02, 02, 2019, 22:46:23 posle podne ---22.03. Idemo na probnu voznju bez zena Baja i ja a icice i Zvonko sa svojim brodom, pa bi bilo super da nam se tu pridruzis! Krecemo petak posle posla i vracamo se u nedelju uvece a ruta nam je NS-Beocin-Tikvara-NS. Inace zene smo jos pre nekoliko godina ubedili da je prva plovidba u sezoni rizicna i da tu idu samo muskarci kako bismo proverili da li na brodovima sve radi i da li su bezbedni za upotrebu. Sada je to vec toliko prihvaceno da im na pamet ne pada da idu sa nama. Ha ha ha
--- Kraj citata ---
Dogovarajte to pivo bilo koji dan posle 17h, pa ćemo popričati i o ovome! 114 114 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju